Sto za dekontaminaciju pozorišta i vodosnabdevanje

Sto za dekontaminaciju pozorišta i vodosnabdevanje
Podeli:

Grad Vranje je u poslednjim danima prethodne godine utrošio 100 miliona dinara koje je dobio iz tekućih budžetskih rezervi Republike Srbije, na izmirenje raznih obaveza kako bi se relaksirao budžet za 2017. godinu, rekao je Ivan Stanković, gradski većnik za finasije.

Novčana sredstva koja su trasferom prenešena na račun grada u poslednjim danima 2016. godine, morala su biti potrošena do kraja iste, kako je tada i naglasio državni sekretar u Ministarstvu privrede, Dragan Stevanović.
Novac će pre svega biti utrošen na ono što je više puta obećavano, a to je nastavak dekontaminacije pozorišta, da uvedemo sistem vodosnabdevanja u određenim ulicama, pre svega u Kajmakčalanskoj ali isto tako i za rešavanje zatečenih dugova iz prethodnog perioda“ izjavio je gradonačelnik tom prilikom.
Dve najveće tranše od po 25 miliona dinara  otišle su, kao što je i najavljeno  na namenski račun za obnovu pozorišta „Bora Stanković“, ali i prema školama za izmirenje obaveza po raznim osnovama.
„Najviše se odnosilo na blokade škola po osnovu prevoza, za izmirenje sudskih troškova i vansudskih poravnanja sa radnicima škola. Određena suma je isplaćena i za grejanje, za ugalj i mazut„, kaže Stanković i dodaje
„Deo je utrošen i za izmirenje zaostalih isplata po raznim konkursima za socio-humanitarna udruženja, ekologiju, poljoprivredu, socijalu i medije“.
Prema rečima Stankovića, kao prioritet se nametnula i isplata većih dugovanja koje grad ima  kod izvođača radova i dobavljača, poput PZP „Trace“, „Dunav osiguranje“, „Kavim jedinstvo“, „IG auto“ i „Jugelektro“.
„Odvojen je i novac za redovne isplate, gde nismo bili u nekom većem zakašnjenju, a koje se odnose na jubilarne nagrade, naknade za ujede pasa lutalica, novorođenčad i razna radna angažovanja“ kaže Stanković.
On naglašava da je netačna informacija koja se pojavljivala u pojedinim medijima da grad kasni sa višemesečnim isplatama za novorođenčad, jer se ta sredstva uplaćuju svakog meseca za prethodni.
„Samo jednom se desilo da se to odužilo na dva meseca, inače je uvek redovno“ tvrdi Stanković.
Milan Zdravković

Podeli: