Stopirano poskupljenje putarina

Stopirano poskupljenje putarina
Podeli:

BEOGRAD/NIŠ/LESKOVAC/VRANJE -Vlada Srbije nije dala odobrenje Putevima Srbije da povećaju cene putarina za 10 odsto, pišu danas Večernje novosti.

Kako je bilo najavljeno, novi cenovnik je trebalo da počne da se primenjuje od početka februara, čime bi korišćenje autoputa od Beograda do Niša vozači umesto 730 dinar plaćali 800 dinara.

Nadzorni odbor preduzeća Putevi Srbije uputio je taj predlog u januaru Vladi Srbije.

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak rekao je da putarine nisu menjane od februara 2008. godine, a da su u međuvremenu rasle cene materijala, energenata i opreme koja se koristi za održavanje puteva i saobraćajnih deonica.

„Nismo još dobili dozvolu da korigujemo cene, kao što smo planirali od februara, ali se nadamo da će nam premijer ipak odobriti poskupljenje narednih meseci“, rekao je Drobnjak za Novosti.

On je istakao da Srbija za putnička vozila ima najnižu cenu putarine u odnosu na ostale evropske zemlje.

(Kraj)


Podeli:
  1. Teško nama kada prođu izbori!

  2. Koje najjeftinije cene, da li je doticni provozao svoj automobil u Sloveniji, Austriji… evo ja cu da priustim doticnom da vidi koliko se placa vinjeta u pomenutim zemljama za nedelju dana voznje po celoj drzavi. I koje odrzavanje puteva, jel misli ono isto koje izgleda kao aluvijalne ravni i lesne zaravni… pa da jedinstveni smo po tome u svetu kao i u putevima koji novi posle nepunih 2 meseca ima udarne rupe od 15 cm ;)

    • Najskuplje putarine .U Svajcarskoj za godinu dana platite 40 CHF.A zna se o kakvim putevima se radi.milina.Ali ,kada u Srbiji prodju izbori , videcete i cene putarina , cene struje , grejanja , namirnicai svega ostalog.Ovo je sada samo manipulacija sa narodom.

  3. Zato će posle izbora da poskupi 20%, jer će morati da se plate izgradnje maketa fabrika, sendviči botovima i ostali troškovi predizborne kampanje trenutno vladajuće stranke.

  4. E samo me zanima koji ce glupaci pasti na ove bljuvotine i velicati vlast jer su, kao, nesto veliko ucinili za narod. Pa odmah posle izbora ide poskupljenje jos zesce.

  5. Kakve bre gluposti priča da imamo najniže putarine, jel oni misle da smo mi toliko glupi? Makedonija 1-1,5e bilo koja rampa, Grcka 2-4e, Bugarska nedeljna vinjeta 10e, Madjarska nedeljna vinjeta 15e, Rumunija 5e, Svajcarska ali Svajcarska 40CHF godinu dana!!! Austrija, Slovacka 10ak e 10 dana. Le-Bg je samo 1000din u jednom pravcu. 10e za 300km. Ma koga bre vi zezate???

Comments are closed.