Štrajk upozorenja u javnim sektoru

Štrajk upozorenja u javnim sektoru
Podeli:

LESKOVAC/ NIŠ / VRANJE – Zaposleni u javnom sektoru će danas od 11 do 12 časova održati štrajk upozorenja jer su nezadovoljni predlogom zakona o platama u javnom sektoru.

Svi članovi Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ prekinuće rad u gradskim upravama, sudovima, bolnicama i domovima zdravlja na nivou cele zemlje.

Slična situacija je i u Leskovcu gde će u javnom sektoru takođe sutra biti održan jednosatni štrajk, a predsednica sindikata zaposlenih u gradskoj upravi Gorica Zdravković napominje da će sami zaposleni odlučiti da li će ili neće zatvoriti šalter u to vreme.

“Mi ćemo to vreme da iskoristimo kako bi naše članove sinikata upoznali sa problemima koje nam donosi novi nacrt zakona”, kaže Zdravkovićeva.

Interesantno je da  od grada do grada u štrajk upozorenja stupaju različite ustanove, Prema rečima Gorana Dejanovića, sekretara Granskog sindikata zdravstvene i socijalne zaštite, članovi sindikata iz niškog Doma zdravlja, Kliničkog centra, Instituta za javno zdravlje, Zavoda za zdravstvenu zaštitu priključiće se jednosatnom štrajku. Radnici Gradske uprave u Vranju i zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama, takođe su postigli dogovor da obustave rad na sat vremena, kada će biti pročitan razglas.

Razlog za štrajk upozorenja je što sindikalci žele da se njihovi zahtevi vezani za Zakon o sistemu plata u javnom sektoru uvaže.

Nezadovoljni su, kako kažu, načinom na koji se donosi taj zakon i predloženim rešenjima i tvrde da nisu uvaženi svi njihovi zahtevi.

(Kraj) dum


Podeli:
  1. Да питате ове што штрајкују зашто се штрајкује 90% не би знали да вам одговоре.

  2. Svi kod privatnika, pa tamo štrajkujte.

  3. Gospodo slobodno odite u preduzetnike i batalite drzavni posao,onda ce vam biti bolje

Comments are closed.