Studira automatiku, zarađuje kao ulični svirač (VIDEO)

Studira automatiku, zarađuje kao ulični svirač (VIDEO)
Podeli:

Bluz melodije već danima odjekuju centralnim gradskim ulicama u Leskovcu i pune novčanicama kutiju mladog gitarste Ivana Vukadonovića iz Leskovca, koji zahvaljujući svom talentu za muziciranje obilazi gradove širom Srbije.

Član je autorskog benda „Dexter“ koji svira rok i bluz, a na njegovo iznenađenje ljubitelja ovog žanra itekako ima na ulicama Leskovca

Ivan je apsolvent automatike na Elektronskom fakultetu u Nišu i muzikom se bavi od svoje 15. godine,a nešto što je počelo kao hobi brzo je preraslo u ljubav.

Najviše volim da sviram bluz i primećujem da se to mojim Leskovčanima sviđa jer ga, očigledno, nisu čuli odavno“, kaže nam Ivan pokazujući nam na bakšiš i punu kutiju novčanica koje je zaradio za samo par sati muziciranja.

Ivan svira na svojoj Ibanez gitari po nekoliko sati dnevno i to mu ne pada teško. Po njegovim rečima, spojio je ljubav sa poslom, pa tako i zarađuje za život.

Sviram par sati dnevno, u zavisnosti od vremenskih uslova. Leti posle dva-tri sata bude previše vruće, a zimi baš hladno. Najbolji period za sviranje na otvorenom je proleće i jesen“ objašnjava ovaj Leskovčanin.

Voli da svakome ispunim želju, nikada ne tražim novac,ali da vas upozorimo na vreme, ne svira novokomponovane hitove domaće estrade.

Dragan Marinković

 


Podeli:
 1. u leskovac prolazi samo cobanska muzika
  mesavina teheranskog smeca i zavijanja kao kad svinji uvrces uho. neces se ti prijatelju najesti leba od tvoje muzike
  2  0
 2. Lepo je čuti ove zvuke u centru grada tamo gde im je i mesto.
  1  0

Comments are closed.