Sud u Strazburu ponovo 15.maja o ratnim dnevnicama

Sud u Strazburu ponovo 15.maja o ratnim dnevnicama
Podeli:

NIŠ – Uoči rasprave pred Žalbenim većem Međunarodnog suda za zaštitu ljudskih prava u Strazburu danas je iz Niša krenula delegacija rezervista predvođena advokatom Srđanom Aleksićem.

Nakon  devet godina, koliko je trajao postupak pred domaćim i međunarodnim pravosuđem, sud u strazburu u prvostepenom postupku izjasnio se u korist tužbe rezervista.

Vlada Srbije žalila se na ovu presuda pa će Sud konačno 15.maja doneti obavezujuću presudu.

Svakom učesniku rata 1999. godine država duguje u proseku 250.000 dinara a prema nekim podacima bilo je mobilisano 80 hiljada rezervista.

“Ako bude potvrđena prvostepena odluka kojom je prihvaćen naš tužbeni zahtev, u pregovorima sa Vladom i resornim ministarstvima utvrdićemo način isplate zaostalih dnevnica”, izjavio je advokat Aleksić.

 

(Kraj)ena

Podeli:
Označen sa
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
GORAN DJOKIC
Gost
13. maja 2013. 8:05 pm

NA SLICI SE JASNO VIDE DEVOJKE KOJE I NISU BILE RODJENE ZA VREME RATA OD KAD SU I ONE REZERVISTI PA IDU U STRAZBUR KAO TIM REZERVISTA, ALEKSIC SADA POMINJE CIFRU O ISPLATI OD 8500 REZERVISTA A KALKULACIJU VRSIO NA CIFRU OD 205 000 REZERVISTA O CEMU JE OVDE REC ?

Nenad
Gost
Nenad
14. maja 2013. 12:22 am

Te devojke su advokatske pripravnice i kao takvima iskustvo medjunarodnog suda i sudjenja ce im znaciti u daljoj karijeri vezano za advokaturu naravno, tako da one idu vise kao posmatraci (a ne tim rezervista) i podrska advokatskoj kancelariji u kojoj rade. Inace advokatski tim cine Srdjan Aleksic, njegova zena i jos par francuskih advokata. Tako da ne vidim nikakav problem zasto te cure ne bih isle u Strazbur.
Da ne placas ti iz svog dzepa sve to ili jednostavno nemas pametnija posla nego da sedis po netu kucas komentare i pljujes po svima ?!

Rodoljub Vuković - Roćko
Gost
Rodoljub Vuković - Roćko
14. maja 2013. 10:46 am

Šta je, slepi miševi, opet se javljate kad je uspeh na vidiku sa komentarima koji ne zavređuju ničemu kao ni vi, patološke ličnosti. Možete samo da nam pljujete pod prozor i ništa više. Ako nemate šta da radite, sem da sedite i komentarišete, uhvatite se za lopatu jer samo za to ste. Ćao, Roćko vas sve srdačno pozdravlja i dođitre da vam damo dnevnice za koje ste se borili. Izgleda da ipak niste poslušali moj savet da pročitate Dostojevskog.

wpDiscuz