Milan Mitić, predsednik sudijske organizacije GFS Leskovca

Sudije za ponos

Sudije za ponos
Podeli:

Sudijska organizacija se ponosi svojim fudbalskim sudijama koji sude u svim ligama, ali i svojom školom i kadrovima koji izilaze iz nje, kaže za Jugmediu Milan Mitić, predsednik sudijske organizacije GFS Leskovac sa 112 članova.

Mitić je istovremeno i savezni sudija koji deli pravdu na ternima Super i Prve lige Srbije.

Možemo da se pohvalimo  podatkom  da posle dužeg vremena imamo jednu sudijsku trojku iz Leskovca  na Super i Prvoj ligi Srbije i to moja malenkost i kolege Vladimir Đuričić i Marko Jovanović. Takođe, na Srpskoj fudbalskoj ligi  imamo tri  glavne sudije – Jovan Nedeljković,  Stefan Rašić,  Jelena Cvetković,  kao i na B listi  Aleksandar  Đorđević, Marko Đokić,  Maja Krstić”, nabraja Mitić.

Ne zaboravlja da pomene ni delegate instruktore  Aleksandra Milenkovića i Aleksandra Petkovića i naglašava da izuzetno ceni rad svih ostalih sudija.

U Jablaničkoj okružnoj ligi  imamo 60 sudija   sa teritorije GFS Leskovca i devet instruktora. Iz ovoga se vidi da smo zastupljeni na svim listama. U prvoj godini smo imali dve škole suđenja iz koje je izašlo  25 novih sudija, koji sude na utakmicama mlađih kategorija”, kaže i dodaje da se u februaru planira nova škola suđenja.

Promenio se i odnos prema radu i druženju sudija.

Svakog ponedeljka okupimo sudije koji su bili zasatupljeni minulog kola kako bi izneli problem, ako ih je bilo, i ukažemo da se oni ne ponavljaju više. Četvrtkom se okupljamo i treniramo uglavnom na gradskom stadionu Dubočice gde se radi na sticanju fizičke izdržljivosti, kao i praktičnoj nastavi mladih sudija . Takođe smo uveli kontaktne treninge za sudije sa teritorije GFS Leskovca i to će se raditi nekih 15 dana pre seminara kako bi što spremnije izašli na polaganje”.

Ponosan je i na Kamp perspektivnih sudija u Vrnjačkoj Banji, prošle godine pod okriljem Jablaničkog okruga, ali i na Kamp perspektivnih sudija „Bogoljub Stefanović“, održan u Kragujevcu, na kome su učestvovale i leskovačke sudije.

Bili smo organizatori seminara Stop za sudije Zone- jug kojeg je posetio i predsednik ove organizacije RIS-a Bojan Stojanović i predsednik tehničke komisije  Milan Minić. I kako to priliči dobroj organizaci i radu, na kraju svake godine organizujemo  zajedničko druženje za sve sudije GFS – Leskovca”, objašnjava Milan Mitić.

Cilj je dodaje dalje uvećanje broja sudija, ali da fudbalske sudije sude što bolje i što pravednije.

Vukašin Stevanović

 


Podeli:
 1. Sportski stručnjak 9. januara 2017., 6:46 am

  Svaka čast Mitiću i kao sudiji i pre svega kao čoveku. Zaista može se reći da je ponos i svoje organizacije i grada. Ali, šta sa dobrim delom, starog kadra sudijske organizacije, a ima ih oko desetak, koji ruže i ruše sve što Mitić i Đuričić kao njihovi predsednici urade. Zato, sve dok se sudijska organizacija ne pročisti od takvih,loših i ljudi i posebno iskvarenih sudija, sudijska organizacija ne može da stekne poverenje ni klubova ni javnosti. Zato je Mitiću potrebno još nekoliko škola za mlade sudije, da iz te masovnosti dođe i do kvaliteta a onda iz organizacije odstraniti sve one koji su navikli da mešetare, sve one na koje ima najviše kritika i povika iz klubova i navijača. Ko su oni dobro znaju, svi. Samo treba dobre i jake volje da se sa njima raskrsti. Srećno u narednom periodu.
  0  0
 2. hahahahahahaha
  Shta radi politika majko mila…kakav crni fudbal majko mila , pa o srpskom fudbalu i nameshtanjima su napisani romani i romani,dokumentarci,emisije…Insajder je samo imao 2 ili 3 emisije o srpskom fudbalu.Zaboravio je autor da istakne u kakvom su srodstvu predsednik organizacije i Mesko…
  0  0

Comments are closed.