Švajcarska spremna da ulaže u jug Srbije

Švajcarska spremna da ulaže u jug Srbije
Podeli:

Švajcarska bi u naredne četiri godine trebalo da u Srbiju uloži 90 miliona evra i to uglavnom u jug i jugoistok Srbije, rekao je danas u Leskovcu ambasador ove zemje u Srbiji Filip Ge, uz napomenu da je i Leskovac deo tih planova.

U okviru svoje prve posete Leskovcu ambasador Švajcarske posetio je Lipovicu i porodicu Jovana i Mirjane Stanković, koji su se nakon 40 godina života i rada u Švajcarskoj vratili u rodni kraj

On je dodao da je i dijaspora važan element s obzirom na to da oko 200.000 Srba živi i radi u Švajcarskoj, a da oko 5 000 njih svake godine dobije drževljanstvo ove zemlje.

Uplata švajcarske dijaspore Srbiji iznosi oko 500 miliona evra, takođe, na godišnjem nivou. Potencijala za napredovanje ima i u do sada skromnim ekonomskim odnosima“, kazao je ambasador.

Na sastanku sa zamenikom gradonačelnika Leskovca Draganom Jovanovićem je konstatovano da je linija sa niškog aerodroma na relaciji Niš-Cirih veoma važna, pre svega, sa stanovišta privlačenja investitora.

Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu“, izgradnju Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju , izradu Geografsko-informacionog sistema,  energetsku sanaciju Osnovne škole „Trajko Stamenković“ i druge projekte“, podsetio je Jovanović na pojedine projekte koji su u Leskovcu realizovani uz podršku švajcarske vlade.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. Da li se mozda zna kada ce da isplate zaostale plate?

    • Čekajte još malo švajcarci da izrmbaju pa čim se završi kvartal će uplate za vaše nezarađene plate.

Comments are closed.