Svetlana Ceca Ražnatović zvezda manifestacije u Blacu

Sve je spremno za „Dane šljiva“

BLACE – U Blacu će od 21. do 23. avgusta biti održana trinaesta po redu turističko privrednu manifestaciju Dani šlјive, a organizatori očekuju veliki broj gostiju, a najveće interesovanja vlada za koncert Cece Ražnatović.

Iz ove opštine najavljuju da je sve spremno za početak fešte na kojoj se, kako se procenjuje, očekuje preko 100 hilјada posetilaca!

Manifestaciju otvara ministarka polјoprivrede Snežana Bogosavlјević Bošković a poslednjeg dana manifestacije u muzičkom delu nastupiće i Svetlana Ceca Ražnatović.

Ivan Burgić, predsednik opštine Blace i predsednik organizacionog odbora Dana šlјive ističe da će biti mesta za sve posetioce manifestacije i najavlјuje veliki spektakl tokom tri dana manifestacije.

„Zahvalio bih našim sugrađanima koji ustupaju svoje smeštajne kapacitete u korist manifestacije a poznato je da svi imamo goste tih dana i da je svaki građanin Blaca na neki način uklјučen u organizaciju festivala. Dani šlјive su simbol našeg mesta i postoji mnogo specifičnosti zbog kojih se razlikujemo od drugih. Domaćini su spremni kao i svake godine  a očekujemo rekordan broj gostiju – najveće interesovanje vlada iz zemalјa bivše Jugoslavije, kaže Burgić“.

Zahvalјujući razvojnom programu Evropski Progres koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske, izrađen je veb sajt manifestacije putem kog će gosti moći da se upoznaju sa svim važnim informacijama. Urađena je i nova turistička karta Blaca po ugledu na svetske turističke destinacije a prvi put na manifestaciji biraće se najbolјi preduzetnik i preduzetnica u preradi šlјive. Obezbeđen je i fond za donacije mladim polјoprivrednicima u iznosu od 3 miliona dinara.

Ove godine održaće se i naučno stručna predavanja iz oblasti voćarstva, biraće se najbolјi šlјivik, najbolјa šlјivova rakija, najlepši štand a biće i žurke za najmlađe. Dani šlјive Blace 2015 pružiće vrhunski muzičko-zabavni ugođaj. U muzičkom delu pored Cece Ražnatović, nastupiće i Kerber, Cakana, Topalko, trubački orkestar Dejana Jevđića, lokalni bend Alter ego i drugi…

Pokrovitelјi su razvojni program Evropski Progres koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija a među pokrovitelјima se nalaze i mnogi lokalni privrednici.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nudle sa šljivama
08.08.2015. 19:07

Oprane i odkoštičane šljive Stenlej podeljene na polovinke, staviti na čekanje, dok se bari oljušten sitnoseckan krompir, u posoljenu H2O u koju stavimo komadić butera da se otopi. Kuvan krompir ocedimo od tekućinu i hitro ubacimo 2 kesice vanile, ručno sitnimo presom, pa tek onda mikserom. U prohladjeno ubaciti 1 jaje, da ne koaguliše. Brašna vrlo malo dodavati, koliko da se ne lepi krompir za dlanove, pa na manje komadiće rastanjene, stavljati po polovinu šljive i formirati loptice, koje ubacujete u kipuću vodu da se obare. Gotove su kad se podignu sa dna i okrenu 2 ključa. Vaditi loptice i redjati, prethodno uvaljane u plazma keks, na nauljen pleh. Zapeći, kad porumene posoliti ostatkom(od pakovanja 300 g mlevene plazme) keksa koji ste pomešali sa uljem i vratiti u rernu da se dopeku. Ne reagujte na miris pečene šljive. Samo smažite.