Sve spremno za Pivski festival u Ladovici

Sve spremno za Pivski festival u Ladovici
Podeli:

Od petka 28.do nedelje 30.jula u vlasotinačkom selu Ladovica održaće se 11.Pivski festival.

Od skromnih početaka do festivala koji predstavlja značajno ime u svetu alternativne muzuke kod nas, entuzijasti i organizatori Pivskog festivala prošli su dug put u prethodnih 11 godina, a ove je festival podržan sa 100.000 dinara

Prvog dana ove autentične manifestacije na kojoj se neguje dobar pank i rok zvuk nastupiće zaječarski bend H.C.Z, zrenjaninski Drink or die, beogradski Scordisci i dva ladovička benda Middle finger i Hidrogen. Drugog dana, u subotu, nastupiće leskovačka grupa Muzika babine mladosti, beogradske grupe Direktori i Pogonbgd i ladovički Cepeni ćunci. Trećeg dana biće velika pank, rok i hip hop DJ žurka.

Iako je to možda petina novca koji nam je neophodan, mi smo zadovoljni jer smo prepoznati kao značajna manifestacija”, rekao je na konferenciji za novinare potpredsednik Udruženja Festival stara škola Ladovica i član benda Cepeni ćunci Predrag Jović.

Festival je počeo pre 11 godina kao želja mladih Ladovičana da pomognu svom Omladinskom fudbalskom klubu Progres, a od toga da učine nešto za seoski klub ne odustaju ni danas jer će treće večeri festivala, na DJ žurci biti kutija u kojoj će za određenu muzičku želju sa liste pank, rok i hip hop muzike svako moći da ostavi novčani prilog.

Sređujemo prostor, obezbeđujemo smeštaj i hranu bendovima sa strane u našim kućama, dajemo i sopstveni novac da festival živi, ali s ponosom mogu da kažem da ni jednom bendu nismo ostali dužni ni dinara, a i oni su smanjivali svoje honorare za nastup na našem festivalu” ,objašnjava predsednik  udruženja i član benda Hidrogen Dragan Janjić.

Entuzijazam Ladovičana podržava i predsednik mesne zajednice Slobodan Stanojević koji kaže da svaka od manifestacija koja oživi selo treba da bude podržana.

“Planiramo sledeće godine da u Ladovici napravimo višenamensku zgradu od 300 metara kvadratnih i dečji park, kako bismo ljude, posebno mlađe, aktivirali”, rekao je Stanojević.

(Kraj)


Podeli:
 1. super..ima da se duva vutra…na kiloooo
  0  0
 2. preletacevic je prevara 27. jula 2017., 7:41 pm

  ovo necu da komentarisem.
  0  0

Comments are closed.