Svetska nagrada za vino vinarije iz Vranja

Svetska nagrada za vino vinarije iz Vranja
Podeli:

VRANJE – Na upravo završenom ocenjivanju muskatnih vina, Muskats du Monde u Francuskoj, tamjanika Žuti cvet iz berbe 2014, vinarije Aleksić iz Vranja, okitila se srebrnom medaljom.

Internacionalni žiri od 55 profesionalnih ocenjivača vina tokom dva dana ocenjivao  je kvalitete 209 muskatnih vina iz 22 zemlje širom sveta.  Dodeljene su 24 zlatne i 45 srebrnih medalja od kojih je jedna otišla u Vranje.

„Tamjanika je sorta koja na autentičan i karakterističan način oslikava naše podneblje, ali pre svega stil koji poslednjih godina grade sestre Aleksić. Kvalitet Žutog cveta koji je pored gore pomenute komisije prepoznalo i naše tržište doveo je ove godine do podizanja novog vinograda od 2 hektara pod ovom sortom u okolini  Niša.Berba 2014 bila je puna izazova kojima je tamjanika ipak odolela i dala vino izuzetne svežine, karaktersitične arome i izuzetnog sklada“, navodi se usaopštenju iz vinarije Aleksić koja slovi za jedinu žensku vinariju jer su vlasnice tri sesestre Aleksić.

Na kraju iz ove vinarije poručuju da je ova nagrada je dodatni motiv za dalje bavljenje autohtonim sortama i kroz njih prikazivanje svih specifičnosti koje jug Srbije kao jedinstveno podneblje ima da da.

(Kraj)iva


Podeli:
  1. Tamjanika Aleksić? Božanstven!
    0    0

Comments are closed.