Naled pohvalio oštinu Vlasotince

TAKO TREBA Na građevinske dozvole se čeka manje od 7 dana

TAKO TREBA Na građevinske dozvole se čeka manje od 7 dana
Podeli:

Iako je po zakonu rok za izdavanje građevinskih dozvola 28 dana, u Vlasotincu se od februara 2016. godine, kada je zaživeo sistem elektronskog izdavanja dozvola, nije čekalo duže od 7 dana.

Takođe, svi zahtevi, a bilo ih je 270, rešeni su. To su, prilikom nedavne kontrole, pohvalili i predstavnici NALEd-a, na čiju je inicijativu elektronsko izdavanje dozvola uvedeno u Zakon o planiranju I izgradnji.

Od februara do kraja decembra prošle godine ukupno je bilo 270 zahteva od kojih je 227 rešeno pozitivno, a  43 negativno. Što se tiče strukture zahteva, 42 su bila za izdavanje građevinskih dozvola, 72 za odobrenje radova, 69 za lokacijske uslove, 64 za prijavu radova i 23 za upotrebne dozvole”, kaže predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Iako je na početku bilo problema, on dodaje da su mladi ljudi uspeli da savladaju  centralnu evidenciju objedinjene procedure i da u skladu sa zakonom izdaju građevinske dozvole, uslove i druge dokumente neophodne za izvođenje radova.

Todorović dodaje da se korišćenjem elektronskog potpisa onemogućuje zloupotreba I modifikacija dokumenata.

(Kraj)


Podeli:
  1. Ja sam Stankovic Zoran iz Vladotinca ne znam kako je za dozvole rok od 28 dana a izdaju se za 7 dana pa bih hteo da pitam koliki je rok za legalizaciju objekta kada sam predao preprosle godine u avgustu a jos uvek nemam odgovor a nadlezni u opstini vlasotince kazu da je dokumentacija sva u redu!! Kome da se obratim???
    0    0
  2. TREBAS DA …PLATIS I MOZ TO BITI I BRZE OD 7 DANA DRUZE MOJ . U VL. JE SVE KORUMPIRANO I SVI CUTE O TOME A NIKO NIKOG NESME DA PRIJAVI
    0    0

Comments are closed.