Timovi školaraca u trci za 100.000 dinara

Timovi školaraca u trci za 100.000 dinara
Podeli:

Evropski PROGRES raspisao je konkurs za školsko takmičenje namenjen svim učenicima i učenicama srednjih škola i gimnazija iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije.

Zainteresovani đaci će zajedno sa svojim profesorima moći da predlože projekat koji bi doprineo kvalitetnijem obrazovanju i unapređenju uslova za rad i učenje u okviru škole. Tim koji bude imao najbolju ideju i znanje dobiće sredstva da svoj projekat sprovede u delo.

Prikupljanje prijava trajaće do 10. marta 2017, nakon čega će putem sajta “Evropa to si TI” biti organizovano glasanje za osam najboljih predloga, četiri iz jugoistočne i četiri iz jugozapadne Srbije. Osam timova čiji projekti osvoje najviše online glasova će zatim učestvovati u polufinalnom takmičenju u Nišu gde će se nadmetati u znanju o temama koje se tiču Evropske unije i procesa evropskih integracija, predstavljenih u aplikaciji Evropa za poneti. Finale takmičenja će biti održano u maju u Novom Pazaru, a dva tima koji pobede dobiće sredstva u vrednosti od 100.000 dinara za sprovođenje predloženog projekta u delo. Detaljne informacije o prijavljivanju, pravilma i glasanju, zainteresovani učenici i škole moći će da pronađu na sajtu evropatositi.rs.

Konkurs za učenike i njihove srednje škole deo je informativno-edukativne kampanje „Evropa, to si ti“, koju finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko razvojnog programa Evropski PROGRES.

(kraj)


Podeli: