Potpisani ugovori o projektnom sufinansiranju medija

Todorović: Mediji su naši partneri (VIDEO)

Opština Vlasotince za prvu polovinu 2016. godine izdvojila 1,9 miliona dinara za medijske projekte

Todorović: Mediji su naši partneri (VIDEO)
Podeli:

VLASOTINCE – Ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja cilj je kome treba da teži svaka lokalna samouprava ukoliko želi da ima iskren i pošten odnos prema svojim građanima, ocenio je danas Zoran Todorović, predsednik opštine Vlasotince.

Todorović je prilikom potpisivanja ugovora s predstavnicima medija kojima je tročlana komisija odobrila stedstva za sufinansiranje projekata od javnog interesa u obalsti javnog informisanja za prvih šest meseci ove godine, kazao da je obaveza lokalne samouprave transparetnost u radu.

vlasotince_mediji_ugovori

„Moj je stav da o problemima treba da razgovaramo otvoreno, da tražimo i nalazimo rešenje i da sve to bude dobrobit zajednice u celini. Ako tako postavimo stvari, onda su mediji naši saradnici. Mislim da smo do sada imali jedan partnerski odnos“, kazao je Todorović.

Sredstva u iznosu od 100.000 dinara odborena su Centru za demokratiju i razvoj juga Srbija, za organizovanje naučnih skupova „Kako do profesionalnog informisanja“, portal Jugmedia dobio je 350.000 dinara za realizaciju projekta „Zajedno u borbi za bebe“, a TV Kopernikus za projekat „Slike Vlasotinca“ – 200.000 dinara.

vlasotince_mediji_ugovori_1

Nova naša reč dobila je 150.000 za projekat „Ranjivi-identifikacija problema i moguća rešenja“, Radio i TV Gaga za „VL:Info-Vesti Vlasotince“ 600.000, Televitija Leskovac za projekat „Utvrđivanje medijskog i novinarskog profesionalizma“ 500.000 i  Agencija Ekspres-media za projekat „Vlasotince novo lice Srbije“ 50.000 dinara.

Opština Vlasotince je za ove namene izdvojila 1,9 miliona dinara i prva u Jablaničkom okrugu realizovala medijski konkurs. Todorović je danas, odgovrajući na pitanje novinara, rekao da se nije mešao u rad komisije te da je ona imala potpunu autonomnost.

(Kraj)mil


Podeli:
  1. Rade Vlasotinčanin 01.04.2016., 17:29

    Kreće lova, biće sad sve lepo do izbora. A i u Vlasotincu sve već rešeno. Tamo opozicija ne postoji i teče med i mleko, i to u potocima. Bar tako zaključujemo mi čitaoci vašeg portala

  2. Samo sto je svako partnerstvo sa vlascu o trosku poreskih obveznika.Providno ,a mutno.

Comments are closed.