Toplana dobit od 71,8 miliona prebacila gradu

Toplana dobit od 71,8 miliona prebacila gradu
Podeli:

Preduzeće Toplana danas je celu svoju prošlogodišnju dobit od 71.839.610,20 dinara prebacilo gradu Leskovcu, osnivaču, za šta su jednoglasno glasali gradski većnici.

Ova odluka temelji se na osnovu člana 37 Statuta JKP Toplana I člana 49 Zakona o javnim preduzećima.

Predlog odluke potpisao je Bratislav Stojković, predsednik Nadzornog odbora Toplane, a v.d. direktora Jovica Đorđević je sa jednom rečenicom obrazložio odluku.

U izjavi Jugmedi on je rekao da to preduzeće neće ove godine imati investicije, a kada ih ima i kada bude potrebno, grad izdvaja novac za te potrebe.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ocenio je tom prilikom da je Đorđević dobar rukovodilac i da će verovatno biti izabran za direktora, na konkursu koji je u toku.

Milica Ivanović

 


Podeli:
 1. E pa muka mi je više od šerifa.MOlim mlade i školovane da se u što većem broju prijave i konkurišu za mesto direktora toplane,..Nije teško kad jedan gojkov direktor ima plus u poslovanju i još toplana je.Što da bude sve kako šerif kaže?Pa ima i mladih školovanih koji itekako mogu da rukovode,a ako šerif oće silom svog čoveka -sud.
  1  0
 2. Ovo već postaje praksa da se kandidati znaju pre konkursa.Zašto ovaj konkurs za toplanu nije objavljen na tv k1 ili tv leskovac ili na moj omiljeni sajt Jugmedia.Nego ovako ispod žita, prvi put čujem za ovaj konkurs ?Možda je i jedini kandidat kao pre izvesnog vremena u Domu zdravlja Leskovac .Ovo ne valja ,valja samo mesku,koji je zadovoljan što mu je ovaj gojkov direktor vratio neku lovu .Izgleda da se svi digli ruke ,kao odeljenja koja se polako gase u osnovnim školama.Ne valja.
  1  0
 3. Ja svakako nisam fan vladajuće koalicije, ipak rezultat je rezultat, ovog puta kvalitetan, i pošto sam zapošljen u J.K.Pijaca, voleo bih kada bi i mi iz nje, isto ovako nešto mogli da uradimo za grad,priče kako nema lika za mesto direktora, su par-exelans gluposti, samo u pijaci postoje 2-3 čoveka koja bi to mogla vrlo uspešno da urade,
  0  1
 4. Neka poveca platu radnicima a ne da mu radnici primaju najmanje plate a privredjuju. Isti status kao i oni sto nemaju dobiti imaju i ovi radnici. To je sramota
  0  0
 5. na slici se vidi da se baš raduje zbog ostvarene dobiti
  0  0
 6. posto nije na budzetu 23. avgusta 2017., 7:23 pm

  koliki ce dobitak da uplati JAVNO PREDUZECE URBANIZAM I IZGRADNJA u budzet?
  0  0
  • jesi muzicar ili nisi? 23. avgusta 2017., 10:42 pm

   Oni su na budzet kad treba, da ne bi doprinosili. Al nisu, kad treba da oforme nezavisnu direkciju. Posao koji radi JP urbanizam jeste na nivou odeljenja za urbanizam i to nije smelo da bude preduzece. To je trebalo u okviru uprave i odeljenja da funkcionise kao nadzor, izdavanje uslova i ostalo. Ali, neko je nekom duzan fotelju, pa da mu ucini, sta je to za gradski budzet. Kao nije, a u stvari, jeste na budzet. Tako se uzvraca za licne usluge, preko dzepova gradjana.
   0   0
  • sa djavolima tikve sade 23. avgusta 2017., 10:46 pm

   Jedno je sigurno, sto vise promasenih kadrova, to ce brze padnu. Sto vise afera. Sto vise prijava za budzet. Sto vise primedbe gradjana na terenu da su spori, neodgovorni; da lazu; odlazu. Sto vise krimi likova iz socijalnih afera i pripravnika na mesta nacelnika, direktora u preduzecima sa seks skandalima. I mnogo menadzera sa diplomama u 40 godina. I sto vise demokratskih kadrova medju naprednjacima, da narod vidi da nemaju ideologiju, da je vazno sacuvati vlast, ne obraz.
   0   0

Comments are closed.