„Tramvaj“ u kom se svaki Leskovčanin prepozna

„Tramvaj“ u kom se svaki Leskovčanin prepozna
Podeli:

LESKOVAC – „Očišćen“ od scena silovanja, bez bacanja akcenta na problem nasilja nad ženama, već jedna lepa porodična drama – takav će biti „Tramvaj zvani želja“ koji će se premijerno odigrati 2. juna sa početkom u 20 časova na sceni leskovačkog Narodnog pozorišta.

tramvaj 3

Čuvenu dramu Tenesi Vilijemsa je reditelj i glavni glumac u predstavi Stanislav Grujić želio da Leskovčanima predstavi tako da, kako je kazao, u toj priči može svako da se prepozna.

Mi smo je očistili od tog američkog stila i zadržali smo neku opštu priču koja može da bude primenjena i kod nas i svuda. Mislim da se ova naša predstava po tome razlikuje od nekih drugih. Verujem da će naša publika na neki način uspeti da se prepozna u ovoj predstavi, jer je ta vrsta problema i odnosa jako aktuelna i dan danas i uvek će biti aktuelna što se tiče tih muško-ženskih odnosa“, ističe Grujić.

tramvaj 2

U „Tramvaju“ igraju Suzana Grujić, Petra Dimitrijević, Stanislav Grujić, Filip Radivojević i Dušica Milošević.

tramvaj

Ovaj komad je poslednji put na daskama koje život znače odigran u Leskovcu 2000. godine kao diplomska predstava Stanislava Grujića, Suzane Grujić i Dragana Jovanovića.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. komsinica preko puta 31.05.2016., 19:18

    Ociscena od nasilja nad zenama. A i bilo bi paradoksalno da ON i njegova supruga glume u predstavi koja se bavi ovim problemom, da se razumemo

  2. Ne bi me zacudila ni SNSIovska verzija Tramvaja…

  3. Neko se ovde prepoznaje. Ima logike, ali to su njegovi i to mi nije jasno.

  4. Oljupeno muško-žensko tepanje 01.06.2016., 09:42

    Očišćen! To se traži. Da se NEKI ne prepoznaju.

Comments are closed.