Transparentnost: Protiv dekana Stojana Cenića 6 krivičnih prijava

Transparentnost: Protiv dekana Stojana Cenića 6 krivičnih prijava
Podeli:

VRANJE – Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije “Transparentnost” u saopštenju za javnost ukazao je na to da se protiv prof.dr Stojana Cenića, dekana Učiteljskog fakulteta u Vranju, pred Osnovnim javnim tužilaštvom  u ovom momentu vodi čak 6 postupaka.

Kako se navodi u saopštenju postupci se vode po krivičnim prijavama zbog sumnje da je Cenić izvršio krivična dela zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju, od čega je 4 krivične prijave podnela Policijska uprava u Vranju,jedna je dostavljena dostavljena od strane Agencije za borbu protiv korupcije, kao i jedna od zaposlenih profesora na ovom fakultetu.

“Imajući u vidu da Osnovno javno tužilaštvo od 2013. godine do danas nije okončalo 4 postupaka protiv osumnjičenog dekana Cenića, kao i to da su još dve krivične prijave iz 2013. godine odbačene, Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost Republičkom javnomtužilaštvu-Odeljenju za borbu protiv korupcije podneo je pritužbu na rad Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, kako bi se proverila zakonitost postupanja i rasvetlile okolnosti zbog kojih pomenuti istražni postupci traju već dve godine i to bez odbacivanja, ili sa optuženjem”, navodi se usaopštenju.

Na kraju Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost poziva ministra prosvete Srđana Verbića da dekanu Ceniću ukaže na nedostojnost obavljanja javne funkcije dekana sa ovih razloga i predloži dekanu da podnese ostavku na ovu funkciju i zbog studenata, i zbog zaposlenih i zbog integriteta visokoobrazovnog sistema Republike Srbije.

(Kraj)iva


Podeli: