Trka „Kroz Srbiju“ startuje iz Niša

Trka „Kroz Srbiju“ startuje iz Niša
Podeli:

NIŠ  – Međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“ koja se organizuje 52. put, 12. juna kreće sa niškog Trga kralja Milana. Uz pomoć lokalne samouprave svečano otvaranje i prvu etapu ove međunarodne trke organizuju  Biciklistički klub „Železničar“ i izviđači Niša.
Biciklistička trka „Kroz Srbiju“  i naredne godine, kada se obeležava jubilej 1700 godina Milanskog edikta takođe će startovati iz Niša.

Na ovogodišnjoj trci učestvuju 23 selekcije iz 20 zemalja sveta, iz regiona, Evrope, Severne Amerike, Azije i Afrike, a u takmičarskom sastavu su takmičari 30 nacionalnosti, kojima će to biti jedna od poslednjih provera forme pred predstojeću olimpijadu.

U utorak, nakon svečanog otvaranja trke na Trgu Kralja Milana, biciklisti će krenuti trasom kroz Voždovu ulicu, Bulevarom Zorana Đinđića, Bulevaraom Cara Konstantina do okretnice kod Niške Banje.

Povratak je istom trasom do Trošarine, a onda se ide desno Bulevarom Nemanjića do ulice 7. juli, zatim preko mosta Mladosti, Bulevarom Nikole Tesle uporedo sa autoputem do kasarne Mija Stanimirović, a onda levo na Bulevar 12. februar, ulicu Knjeginje Ljubice i opet na centralni gradski trg, odakle se i krenulo.

Prema rečima direktora trke Ljubomira Živanovića, Niš se nalazi među najjačim biciklističkim gradovima, a u organizaciji trke „Kroz Srbiju“ učestvuje od 1939. godine.

“ To je u stvari priprema i uvod za 2013. godinu kada će se trka i zvati „Putevima rimskih careva“, jer je već saglasnost dala i Sremska Mitrovica gde se nalazi Sirmijum. Želja organizatora trke je da se uključi i Romulijana, a možda i Viminacijum. Tako da je ovo proba i test za nešto što će obeležiti 2013. godinu u sportskom smislu“ , rekao je član Gradskog veća Miodrag Radović.

(Kraj)

Podeli: