Tužilaštvo: Vikendnica gradonačelnika namerno zapaljena, piroman nepoznat

Tužilaštvo: Vikendnica gradonačelnika namerno zapaljena, piroman nepoznat
Podeli:

Prema prvim pokazateljima Osnovnog suda u Vladičinom Hanu, vikendica gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića na Vlasinskom jezeru namerno je zapaljena, a za piromanom se još traga, potvrađeno je danas Jugmedii.

Mi smo izuzeli predmete sa lica mesta za potrebe veštačenja. Vodi se predistražni postupak protiv NN lica, a prve indicije ukazuju na to da je požar podmenut“, kaže zamenik tužioca tužioca Dragan Nikolić.

On istovremno nije mogao da kaže da li se predistražne radnje vrše protiv jednog ili više nepoznatih lica.

Za sada je krvično delo okarakterisano kao izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 Krivičnog zakonika Srbije, gde je zaprećena kazna zatvora do 5 godina.

Vikendica prvog čoveka Leskovca, da podsetimo, izgorela je skoro do temelja 2. septembra između 22 i 23 časa. Požar su gasili vatrogasci iz Surdulice, a nadležno tužilaštvo za ovaj slučaj je ono u Vladičinom Hanu.

Gradonačelnik Cvetanović se u međuvremenu nije oglašavao. On je već sutradan pre podne održao sednicu Gradskog veća, a za 11. septembar zakazao sednicu Skupštine grada.

Kako su ranije Jugmedii prenele komšije koje su pokušale da gase požar, piroman, ili više njih, ušao je u kuću sa video nadzorom preko prozora.

Milica Ivanović


Podeli:
  1. Nadam se da će brzo uhvatiti vinovnika i procesuirati ga. Ne valja da izbegne pravdi, jer to onda pokazuje da ako država ne može da zaštiti ljude kao našeg gradonačelnika, šta onda da očekuje običan svet. O zloupotrebama ne bih ovaj put …

  2. Pa sto ste dali minuse Peci, bas je korektan tekst napisao. Vi iz SNS zaista ste zastranili.

Comments are closed.