U Leskovcu se od danas malina otkupljuje za 110 dinara, NEIZVESNI PROTESTI, predstavici Vlade u poseti hladnjačarima (VIDEO)

U Leskovcu se od danas malina otkupljuje za 110 dinara, NEIZVESNI PROTESTI, predstavici Vlade u poseti hladnjačarima (VIDEO)
Podeli:

Hladnjače “Strela Kljajić” i “Fungo jug” iz Leskovca, nakon sastanka malinara sa predstavnicima Vlade Republike Srbije, počeli su danas da otkupljuju malinu po ceni od 110 dinara, potvrđeno je juGmedii.

„Nektar“ i dalje ne vrši otkup maline

Druga klasa se plaća 80 dinara, koliko je samo pre par dana bila najviša otkupna cena, a neizvesni su i zakazani protesti malinara zbog niske otkupne cene zakazani za petak.

Nakon naših jučerašnjeg razgovora u Beogradu sa predstavnicima Vlade Republike Srbije, predstavnici ministarstva trgovine esu odmah došli u Surdulicu,, a danas su i u Leskovcu i razgovaraju direktno sa hladnjačarima”, kazala nam je u telefonskom razgovoru predstavnica malinara sa juga Srbije Slađana Maksimović iz Surdulice.

Malinari će i sutra imati drugi sastanak sa predstavnicima Vlade u Beogradu, aukoliko oni ispune njihove zahteve, protesta, koji su zakazani za petak, neće biti.

U razgovoru sa Maksimovićkom poslušajte šta je malinarima obećano u Vladi Republike Srbije:

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović  razgovarao juče i danas sa vlasnicima hladnjača i obećao proizvođačima da će oni morati da vrate cene na 125 do 135 dinara.

ŽALOSNO Malina pala na 80 dinara u Leskovcu, malinari očajni!

Proizvođači maline traže od države da razbije monopolsko dogovaranje otkupljivača o otkupnim cenama malina.


Podeli:
 1. Jadan li je ovaj narod sa vama Pa sad kad je vise od pola obrano i takoreci poklonjeno!

  10
  1
 2. Lepo je što država brine o poljoprivrednim proizvođačima. Cena malina od 110 din po kg je cena koja će proizvođačima malina obezbediti visoku zaradu i poboljšati njihov životni standard. Ova vlast je jedina u posledjih 30 godina, koja istinski brine o potrebama svakog građanina.

  5
  26
 3. Sramota od ove Vlade i predsednika što ovako tlače sopstveni narod. Ostaċe zapisani u Srpskoj istoriji kao…

 4. Ovaj narod moze da zeza kako ko stigne.

 5. U leskovcu se i dalje placa 80 zato sto sada prevaranti svu malinu stavljaju u drugu klasu tako da niko i nece da vidi tih 110 din obecanih dok je bila ispekcija

 6. E moji malinari ne da Vas j….. da ne koristim ruzne reci vec rasturaju.Sad kad je 90%obrano kad ste rod poklonili daju Vam cenu.Nadam se da imate malo dostojanstva da ne odete na sastanak.Jer ako odete ako Vam je i treba da Vam rade to sto Vam rade za bolje niste

Comments are closed.