U Leskovcu zarade veće za 4,5, u Medveđi manje za 71 posto, Jablanički okrug na začelju!

U Leskovcu zarade veće za 4,5, u Medveđi manje za 71 posto, Jablanički okrug na začelju!
Podeli:

Posle nekoliko meseci Jablanički okrug našao se ponovo na začelju po prosečnim neto zaradama od 35.501  dinar, isplaćenih u junu, na šta su uticale male opštine, poput Medveđe i Crne Trave, gde je došlo do drastičnog smanjenja plata.

Prosečna zarada u tom mesecu iznosila je u Leskovcu 36.988 dinara i bila je veća za 4,8 posto od one isplaćene u maju, dok je Bojnik imao 13,5 veće zarade, odnosno, 33.373 dinara.

Veće zarade isplaćene su i u Vlasotincu, čak za 11,5 posto (34.592), i u Lebanu gde je prosečna neto zarada iznosila 32.214 dinara, za 2,4 posto veća nego u maju.

Drastičan pad zabeležen je u Medveđi gde su neto isplaćene zarade sa 68.784 u maju, pale na 19.805 dinara jer rudari u rudniku Lece tog meseca nisu primili ni jednu zaradu.

U Crnoj Travi je u junu u proseku isplaćeno 27.073 dinara, što je pad od 6,2 posto u odnosu na prethodni mesec.

Inače, prosečna neto zarada u junu mesecu u Republici Srbiji iznosila je 49.238 dinara, 4,5 posto više od isplata u prethodnom mesecu.

Milica Ivanović


Podeli:
 1. preletacevic je prevara 26. jula 2017., 2:41 pm

  Sirotinja ce nadam se jednog dana uzvratiti udarac. Dobro ovima iz Kukulovce ne verujem. Ovakvom proseku su doprinele diplomatske aktivnosti AV, jer kako javlja ugledni dnevni list Informer, potresednik SAD je ispratio AV do kola, predsednik Turske Erdogan trcao za AV i dao mu kesu specijanih turskih kolaca, a seik Muhamed bin Zajed otpratio je AV do sobe. Ako AV ovako nastavi Cak Noris ce umreti od zavisti. Ceo svet je odlepio za AV, kako pise ugledni Informer. Plate ce sigurno porasti kad povedemo dijalog o nezavisnosti Kosova (a svi znamo da je to vec poptpisano). Nema nista sve su pojeli.

 2. Jablanica mutna voda 26. jula 2017., 3:03 pm

  A zasto ne kazete da je Rudnik u maju mesecu primio dve zarade, za maj i jun i Medvedja je u maju mesecu po proseku i statistici bila 4 u Srbiji po proseku plate. Prvo proverite sve pa objavite

  • Poštovani,
   ovo su statistički podaci. U tekstu je naveden prosek u maju mesecu. Nismo znali da ste junsku platu primili u maju. Želimo vam uspešan rad i još veće zarade

Comments are closed.