U Medveđi otvoren Klub za traženje posla

U Medveđi otvoren Klub za traženje posla
Podeli:

MEDVEĐA – Obukom prve grupe od 26 nezaposlenih osoba, u Medveđi je otvoren Klub za traženje posla, čije se opremanje i rad finansiraju iz sredstava Evropske unije kroz projekat „EU pomoć nezaposlenim licima i teže zapošljivim grupama”.

Klub je otvorio predsednik opštine Medveđa Nejoša Arsić, naglašavajući da je to samo početak projekata koji će pomoći zapošljavanju mladih , te da će lokalna samouprava učiniti sve kako bi im obezbedila bolje uslove za život i rad u rodnom mestu.
Inače, aktivnosti u klubu imaju za cilj da nauče i osposobe nezaposlena lica da se što reprezentativnije predstave na tržištu rada.

klub_arsic

Polaznici će dobiti obuku za lakše i efikasnije traženje, osnosno,  kako se piše radna biografija, kontaktno, propratno pismo, preporuke, i koja radna mesta su aktuelna.

U Klubu nezaposlena lica mogu da saznaju na koje se sve načine dolazi do informacija. Naučiće gde i kako da traže posao i na koji način da se predstave poslodavcu.

Takođe, među prvima će dobiti informacije o slobodnim radnim mestima, imaćete slobodan pristup internetu i pripremljen spisak sajtova koji nude informacije na tržištu rada.

(Kraj)


Podeli:
  1. Da li se zna ko su te 26 nezaposlene osobe, kokretno cija su deca? :)

Comments are closed.