Učenici Medicinske škole darivali prvorođenu božićnu bebu

Učenici Medicinske škole darivali prvorođenu božićnu bebu
Podeli:

LESKOVAC – Majka prve bebe rođene u leskovačkom porodilištu na Božić odneće kući i četiri paketa sa dečjom garderobom, koju su danas darivali učenici Medicinske škole sa smera ginekološko-akušerski tehničar.

Učenici trećeg i drugog razreda sa ovog smera pokrenuli su, naime, humanitarnu akciju i zajedno sa svojim profesorkama Jelenom Stošić i Snežanom Milošević prikupili novac u samoj školi.

„Za taj novac dobili smo vaučer u butiku Filip, gde će majka moći da izabere ono što joj je najpotrebnije, a vlasnik tog butika je, s druge strane, bio naš pokrovitelj i ovi paketi su otuda“, kazao je za Jugmediu učenik Andrija Savić.

medicinska skola-ucenici-bolnica-donatori

U poklon paketićima, kako smo saznali, je najneophodnija bebi garderoba, ali i popularna „dunja“, kojom će Dijana Stanković iz Gradašnice, majka prvorođene božićne bebe, izneti svoje dete iz porodilišta.

Učenici sa ovog smera su, inače, poznati po svojoj humanosti.

„Pre dve nedelje smo na Odeljenju pedijatrije poklonili paketiće deci koja su se tu lečila, a nešto ranije smo s poklonima obilazili stare i bolesne u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović“. I prtehodne generacije su učestvovale u sličnim humanitarnim akcijama“, ispričao je Savić.

Učenici Medicinske škole bili su prvi donatori koji su danas posetili leskovačko porodilište.

(Kraj) mil

Ovaj tekst realizovan je u sklopu projekta “Da se rode vrate na jug“ koji je finansijski pomoglo Ministarstvo kulture i infromisanja


Podeli:
  1. Svaka čast za sve učesnike ove humanitarne akcije. Još jednom učenici Medicinske škole pokazuju da su spremni za svoj budući poziv. Čestitke i profesorkama, direktorki i vlasniku radnje ,,Filip“ koji su učestvovali u organizaciji akcije. Svaka čast!
    0    0
  2. Bravo, dečice!!! Dajete nam razlog da se nadamo da za nas i našu naciju još uvek ima nade!!!
    0    0

Comments are closed.