Ugrožena sezona na “Pirotskom moru”?

Ugrožena sezona na “Pirotskom moru”?
Podeli:

PIROT – U Sportskom centru u Pirotu, koji upravlja Gradskim kupalištem, strahuju od zatvaranja kupališta u kome rashlađenje dnevno potraži od 2 do 3 hiljade Piroćanaca, potvrđeno je danas juGmedii.

Ovaj strah dolazi iz činjenjice da je Zavod za javno zdravlje vodu na kupalištu svrstao u drugu kategoriju, što znači da je na dozvoljenoj granici za upotrebu, uz naglašavanje da je neophodan stalni dotok, odnosno, protok sveže vode.

Kupalište je uredila Hidroelektrana “Pirot” i ugovorom se obavezala da će obezbeđivati dotok vode iz jezera, a do slabijeg dotoka sveže vode došlo je zbog remonta na elektrani.

“HE Pirot” je počela remont a nismo dobili nikakav zvanični dopis. Kompenzacioni bazen 1 iz koga se voda obezbedjuje za Kupalište je napunjen vodom i u njemu ima vode za još 5-6 dana rada kupališta. Prodali smo puno sezonskih karata. Imamo sklopljene ugovore sa vlasnicima kafića i sigurno ćemo biti u gubitku ako ono prestane sa radom”, kazao je direktor Sportskog centra Nenad
Đorđević i apelovao da se remont odloži.

U proteklih 5 godina Sportski centar je u “Pirotsko more” uložio oko 30 miliona dinara, a ranije je “Komunalac” uložio dodatnih 10 miliona.

Upravnik kupališta Milan Jovanović je ocenio da je prošla i ova godina rekordna po broju kupača.

Zamenik direktora HE “Pirot’” za održavanje i koordinator remonta Maksim Marković je kazao da su u toku redovni i vanredni radovi, koji će biti završeni u avgustu, ali je izrazio uverenje da kupalište neće biti ugroženo.

“Biće dovoljno sveže vode iz jezera. Nema razloga za strepnju. Količine vode koje su akumulirane su dovoljne za preko 3 nedelje, ali nećemo toliko čekati. Neće biti ugrožen rad Kupališta i vode će biti
dovoljno”, istakao je Marković.

(Kraj)

Podeli: