Uhapšen vozač koji je pokosio učenike u dvorištu Hemijske škole

Uhapšen vozač koji je pokosio učenike u dvorištu Hemijske škole
Podeli:

LESKOVAC- Leskovačka policija uhapsila je Krstu Stojanovića (72) iz sela Beli Poto kod Vučja zbog sumnje da je danas upao džipom u školsko dvorište hemijske škole „Božidar Đorđević Kukar” i jednoj učenici naneo povrede opasne po život, a jedan učenik i profesorka te škole zadobili su lakše povrede, saopšteno je večeras.

U saopštenju policije navodi se da je Stojanović oko 11,45 sati  prilikom preticanja na regionalnom putu Vučje – Leskovac udario u teretno vozilo, usled čega je izgubio kontrolu, skrenuo s kolovoza i na trotoaru udario u drugo vozilo, a potom uleteo u školsko dvorište gde je povredio učenike.

Navodi se da je povređena učenica M.S (18) iz sela Togačevce, koja je transportovana u Klinički centar u Nišu i koja se nalazi u kritičnom stanju, zatim učenik N.Đ (19) iz Donjeg Sinkovca i profesorka matematike D.R. (38) iz Leskovca.

Kako je agenciji “juGmedia” rečeno u leskovačkoj bolnici, učenica je prebačena u Niš sa teškim povredama karlice i stomaka i sa frakturom lobanje.

Učenik je zadobio nagnječenja po telu, a profesorka je sa prelomom ruke i povređenom nogom zadržana na Odeljenju ortopedije Opšte bolnice u Leskovcu.

Stojanović, bivši funkcioner Jugoslovenske levice i bivši predsednik leskovačke vlade, takođe je lakše povređen, a uhpašen je posle lekarskih pregleda i biće predat istražnom sudiji.

U policiji je rečeno da će biti priveden i vozač „tama 1001“, u koga je najpre udariio džip “micibuši”.

Nesreća se dogodila pri kraju malog školskog odmora, kada je u dvorišti bio manji broj učenika.

Nastavnica praktične nastave i očevidac nesreće Dragana Šelić ispričala je da je prisustvovala sceni kao u horor filmu.

“Đžip je svom silinom razvalio deo betonske ograde, a metalnu kapiju dignuo u vazduh. Naleteo je na učenike. Videla sam da je pokosio nekoliko. Nastala je panika, opšti metež, vrisak dece koja su bežala na sve strane, tražila zaklon. U tom momentu nisam znala ko je živ, a ko mrtav”, ispričala je Šelićeva.

Do veće nesreće nije došlo jer je parkirani automobil u dvorištu škole zaustavio đžip, ali i činjenica da je u tom momentu na kritičnom mestu bio mali broj učenika.

“Ne znam šta bi se desilo da je na tom mestu bio veći broj đaka. Ovo je kao noćna mora. Škola se nalazi pored frekvetnog puta, ali se nikada nije desio ni jedan incident jer vozači uvek tu prikoče. Molimo se za život naše nedužne učenice”, kazao je direktor Hemijske škole Tane Kurtić.

(Kraj)


Podeli: