Pod hitno vratiti sport u školska dvorišta, apeluju organizatori

Ulične dečje trke oživele Leskovac posle 20 godina pauze! (VIDEO)

Ulične dečje trke oživele Leskovac posle 20 godina pauze! (VIDEO)
Podeli:

Posle 20 godina pauze, ulične trke u Leskovcu su ponovo organizovane na Širokoj čaršiji, vraćene na mesto gde je bilo uvek puno dece, a današnjim takmičenjem je dokazano da deca i dalje deca vole sport, atletiku, vole da se takmiče i da treba negovati sportske sadržaje.

Organizator takmičenja je Atletski klub „Dubočica“, a pomoć u organizaciji takmičenja je pružio Gradski savez za školski sport, Turistička organizacija grada Leskovca i Savez za rekreativni sport Republike Srbije

Prva tri plasmana su po kategorijama nagrađeni medaljom i diplomom, a najmasovnija osnovna i srednja škola peharom koji je pripao OŠ „Svetozar Marković“ i Tehničkoj školi „Rade Metalac“.

Danas je na ovim uličnim trkama učestvovalo preko 700 dece, ali  da su svi podržali ovu akciju, to bi bio mnogo veći broj“, ističu iz atletskog kluba “Dubočica“ i Gradskog Saveza za školski sport.

Promoter uličnih trka je dugogodišnji član Atletskog kluba „Dubočica“,  naš leskovčanin Vladimir Savanović, inače reprezentativac u sportskom hodanju i učesnik olimpijskih igara u Riu 2016. godine.

Iako su imali kratsko vreme za organizaciju zbog suženog termina, Savez za školski sport i škole su se odlično organizovale. Ovo je jedan od najlepših poklona gradu uoči njenog dana„, kazao je.

Učenici  leskovačkih škola su se masovno odazvala takmičenju. Učešće na takmičenju je podržala i Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“ koja je decu predškolske grupe dovela da se trkaju i druže na trci od 60 metara.

Učenici od prvog do četvrtog razreda su trčali 150 metara,  od petog do osmog, kao i srednje škole jedan  krug u centru grada, oko 500 metara.

Učestvovali su učenici OŠ „Svetozar Marković“, OŠ „Vasa Pelagić“, OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Vožd Karađorđe“,“OŠ“Trajko Stamenković“ , a kod srednjih Tehnička škola „Rade  Metalac“, Ekonomska škola, Srednja škola Vučje i Srednja škola “Grdelica“ iz Grdelice. Na takmičenju su učestvolali i atletičari Atletskog kluba „Pirot“ iz Pirota i Atletski klub „Vlasotince“ iz Vlasotinca.

(Kraj)

 


Podeli: