Umro kustos Dragiša Kostić

Umro kustos Dragiša Kostić
Podeli:

LESKOVAC – Kustos istoričar Narodnog muzeja u Leskovcu  i bivši direktor te kulturne institucije Dragiša Kostić (47) umro je sinoć iznenada, dok je sa prijateljima igrao košarku.

Lekari hitne pomoći su pokušali na licu mesta da ukažu pomoć, odnosno, da izvrše reanimaciju, ali je napor bio uzaludan.

Kostić će biti sahranjen sutra u 12 sati na Svetoilijskom groblju, a komemoracija će biti održana u Narodnom muzeju u 9,30 sati.

Dragiša Kostić je iza sebe ostavio suprugu i dvogodišnju ćerkicu.

(Kraj)

 


Podeli:
  1. Upravo sam ostao bez mog najveceg prijatelja, konsultanta, druga i iskrenog kolege. Gile je ostavio neizbeisv trag u naucno istrazivackom radu, ponosan sam sto sam ucestvovao u njegovim istrazivanjima kao i skupljanju materijalnih dokaza za potrebe nauke. Gile je bio i ostao jedna karika koja se necee tako lako nadohnaditi. Zato veliki pozdrav, za moga drua uz samo Bog dusu da mu prosti. Gile uvjek ces biti samnom i nikad te necu zaboraviti tvoj drug do smrti Milan.

  2. Dragisa Kostic je bio jedan od najboljih i najagilnijih saradnika Srpskog biografskog recnika, projekta Matice srpske. Bio je clan Leksikografskog odeljenja Matice srpske.
    Pre svega bio je veliki covek i znacajan srpski istoricar.
    Redakcija Recnika je ostala nema kada je primila ovu strasnu informaciju. Uzasno nam je zao sto Dragise vise nema medju nama a tuzni smo i kada pomislimo na njegovu dvogodisnju Petru!

  3. Gile i danas mi nedostajes i uvjek ces mi nedostajati

Comments are closed.