Umro u bolovima, medicinska sestra ga ugurala u taksi umesto da mu ukaže pomoć

Umro u bolovima, medicinska sestra ga ugurala u taksi umesto da mu ukaže pomoć
Podeli:

Stariji Leskovčanin preminuo je jutros u Urgentnom centru oko 9 časova još uvek pod nerazjašnjenim okolnostima, potvrđeno je Jugmedii u gradskoj bolnici.

Iz leskovačkog Doma zdravlja nismo uspeli da dobijemo zvaničan komentar u vezi ovog slučaja, ali nam je nezvanično potvrđeno da je uprava upoznata sa događajima od jutros

Ovaj slučaj ne bi bio toliko bizaran da, po tvrdnji taksiste koji je vozio nesrećnog čoveka, njega pod jakim bolovima nije ugurala u taksi medicinska sestra iz Zrdravstvene stanice broj 2 i poslala u Urgentni centar, umesto da mu ukaže pomoć dok se za nejgov prevoz ne obezbedi sanitetsko vozilo.

Danas prepodne dobijam poziv za Zdravstvenu stanica broj 2. Dolazim na lokaciju i izlazi medicinska sestra koja mi bukvalno ugurava starijeg čoveka u teškim bolovima u taksi i kaže: „vozi na urgentni“, i odlazi… Čovek je pola puta urlao od bolova kada je odjednom izgubio svest. Ja u panici pojačavam gas do urgentnog gde ga medicinski tehničar preuzima i kaže „ništa mu nije, živ je“… Malopre saznajem da je čovek izgubio život… Još gore je što sam čuo obavestenje da je čovek umro u kolima, što nije istina“, napisao je pre sat vremena na svom Fejsbuk profilu taksista Nikola Stanojković uz pitanje da li će neko za nemar zdravstvenih radnika u ovom gradu napokon neko odgovarati.

Načelnik Urgentnog centra u leskovačkoj Opštoj bolnici Miodrag Stojković kaže da je nesrečni čovek do njih stigao polu-mrtav.

Uradili smo sve što smo mogli. Reanimirali smo ga, ali uzalud. Čovek je preminuo. Da je ostao u taksiju još dva minuta, sigurno bi umro još u kolima. O uzrocima smrti može trenutno samo da se nagađa. Samo obdukcija može da ih potvrdi“, navodi Stojković.

Vidno potrešen taksista koji je prevozio nesrećnog putnika  se s pravom pita da li se bolesnici u teškom stanju u Leskovcu prevoze taksijem ili za to postoje sanitetska vozila, dok lekari leskovačke Opšte bolnice takođe osuđuju postupak ove medicinske sestre.

Takvo tretiranje pacijenta je van svake pameti. Sa takvim bolovima je trebalo da mu ukaže svu raspoloživu pomoć i hitno zatraži sanitetsko vozilo koje bi ga prebacilo do najbliže zdravstvene ustanove koja bi mogla da mu pomogne“, ističe lekar leskovačke Opšte bolnice koji zahteva anonimnost.

Zdravstena stanica broj 2 nalazi se u Ulici Nikoel Skobaljića u ovom gradu, a nesrećni čovek je, kako nezvanično saznajemo, zatražio pomoć lekara nakon nesnosnih bolova sa kojima nije mogao da se izbori još od prethodne noći.

Dragan Marinković

 


Podeli:
 1. Nista cudno kad je rec o sestrama iz te zdravstvene stanice,izuzetno su neljubazne.
  0  0
 2. pogled sa daljine 22. avgusta 2017., 10:17 pm

  Leskovačko zdravstvo u celini je solidno zdravstvo, ko ne veruje nek dođe u Beograd, a ja znam da je dobro jer sam svakog meseca dole i roditelje lečim. Nažalost, pojedinci ga veoma brukaju, kao u ovom slučaju i kao nedavno što mi se na poslu svi smejali sa onom sestrom u noćnoj smeni. Za ovaj slučaj, ipak, ne treba kriviti sestru već njenog nadređenog lekara. Da se ispita kakvu je dijagnozu dao lekar, šta je preduzeo, da li je pružio prvu lekarsku pomoć pacijentu sa jakim bolovima, da li je naredio da se pozove hitna pomoć. Treba odvojiti loše i dobre studente, loše i dobre lekare, da ne prljaju obraz savesnima i stručnima, a naš Leskovac ima veoma savesne i veoma stručne. Dakle, ne po sestri, nego po tamo nekom šefu u toj ambulanti, stanici, šta već!
  1  0
  • Slazem se da je solidno ali pitanje je je li taj nesrecnik uopste dosao do lekara.Tamo ima nekoliko zena dobrih lekara ali sestre su im,ponavljam,vrlo neljubazne.Vrlo je moguce da je vracen od vrata i da ga lekar nije ni video.
   0   0
 3. Da se ne lažemo,u ovoj zemlji je sve gore i gore,a ubedljivo najgori segment ovog društva je zdravstvo.Nezainteresovani,nehumani,neljubazni,oholi,drski zdravsveni radnici na svakom koraku.Sad će neko reći slabo su plaćeni,što jeste,ali su to bili i pre 30 godina pa ovakvo stanje nije bilo.Ne postaje se valjda doktor ili sestra samo iz finansiskog razloga ili ugleda u društvu,valjda još postoji ljubav prema tom pozivu ili prema samom ljudskom rodu ,humanost ili šta već.Ako vam je cilj da nam uzmete zadnji dinar(čitaj evro),odete u politiku,onda vi ili ja ne težimo istom društvu,na žalost.
  0  0
  • petricaveselinović 23. avgusta 2017., 12:35 am

   dr Petar Stanković u svojoj knjizi „Medicina Divina“ je rekao: „dobar doktor može da bude samo, ako je dobar čovek“ O sestrama neću da komentarišem, one su u zdravstvenim ustanovama „glavne“
   1   0
  • Pravosudje je u još gorem stanju . Sudije korumpitane ili pod političkim pritiskom.Da ostvarite pravo u Leskovcu u udu !? Teško ili nikako.
   0   0
 4. Nije izvinjenje medicinskog osoblja zbog „male “ plate ( i zato su nemarni) za to sto rade ( ne rade ) i mnogo su plaćeni . Sramota svakog onog ko nosi beli uniformu. Gde su sefovi kao primer ali ni oni nisu bolji.
  0  0
 5. I neljubazni,i nestrucni…ali u svim ustanovama su takvi,sramota
  0  0
 6. I? Nesto novo u LE?
  Prvo pitanje kada zoves Hitnu: koliko godina ima pacijent? Sve sto je preko 60 … nemamo slobodno vozilo :-(
  Ludilo!
  Ovu sestru treba hitno „osloboditi“ posla.
  0  0
 7. Sta je sestra mogla da mu „uradi“ bez naloga lekara, besmislen komentar je lekara koji je napisao da je mogla da mu pruzi pomoc..koje su kompetencije sestre bez pisanog naloga lekara?? I dok bi vozilo doslo ipak je koliko toliko med. sestra pokusala da dobije na vremenu ako odmah nesrecnog čoveka uputi u urgentni…najlakse je pljuvati drugog i zeleti ostati anoniman.
  0  1

Comments are closed.