Upravniku zatvora njaviše priznanje, novac poklonio siromašnima

Novčane nagrade odrekao se i Elektronski fakultet u Nišu. Dekan tog fakulteta Dragan Janković rekao je da će taj novac otići u Fond za talentovane učenike i studente

Upravniku zatvora njaviše priznanje, novac poklonio siromašnima
Podeli:

Najviše priznanje grada Niša, nagrada „11. januar“ uručena je danas upravniku Kazneno-popravnog zavoda Aleksandru Grboviću, antropologu Bojanu Jovanoviću, Elektronskom fakultetu, Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ i Bogosloviji „Svetih Kirila i Metodija„.

Povelja, statua i novčani deo nagrade od 100.000 dinara uručeni su dobitnicima na svečanosti organizovanoj u Oficirskom domu Niš.

Upravnik niškog zatvora Aleksandar Grbović je, uz zahvalnost za dobijenu nagradu, istakao da se odriče novčanog dela nagrade u korist pet siromašnih niških porodica koje imaju ukupno 18 deteta.

Novčane nagrade odrekao se i Elektronski fakultet u Nišu. Dekan tog fakulteta Dragan Janković rekao je da će taj novac otići u Fond za talentovane učenike i studente.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je ovom prilikom da su nagrade „11. januar“ mala zahvalnost pojedincima i koletivima za njihovu izvrnost u radu i doprinos razvoju grada.
Predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković je naglasio da je Komisija za nagrade jednoglasno donela odluke o ovogodišnjim laureatima.

On je istakao da nije bilo politizovanja nagrade, tako da medju nagradjenima nema istaknutih predstavnika političkih stranaka.

Na svečanosti u Oficirskom domu dodeljena je i plaketa za plemenitost.

To priznanje uručeno je dopisniku Politike Tomislavu Todoroviću i direktoru JKP „Naisus“ Dejanu Andrejeviću jer su pomogli da se Sladjana Mitrović iz Valjeva zaposli u niškom vodovodu.

Sladjana Mitrović iz Valjeva i Goran Marinković iz Niša su izuzetno niskog rasta, a nakon njenog zapošljavanja u Nišu, njihova ljubav krunisana je veridbom i zajedničkim životom.

Dan oslobodjenja Niša od Turaka, 11. januar obeležen je i polaganjem venaca na Spomenik oslobodiocima Niša.

Biljana Ljubisavljević

 


Podeli: