“Porečje” iz Vučja na beogradskom „Rakija festu“

“Porečje” iz Vučja na beogradskom „Rakija festu“
Podeli:

LESKOVAC – Poljoprivredni kombinat “Porečje” iz Vučja ove godine proizvešće million boca najkvalitetnijih voćnih rakija od kojih je najpoznatija “viljamovka”. Proizvodi vučjanske destilerije uspešno su predstvaljeni na prestižnoj manifestaciji “Rakija fest” koja se ovog vikenda održavala u beogradskom hotelu “Holidej In”.

Na ovoj manifestaciji predstavili su se stotinak priznatih proizvođača rakije a otvaranju su prisustvovali predstavnici Privredne komore Srbije i Turističe organizacije Beograda

Srđan Dinić, upravnik Destilerije kaže da su ove godine za pripremu rakije pripremili 3 hiljada tona kruške “viljamovke”, 2 hiljade tona kajsija, hiljadu tona jabuka, 300 tona dunja I 20 tona šljiva.

Zlatni plodovi sa juga Srbije pretočeni su u neodoljive kapi voćnih rakija. Aroma ovog napitka je tajna tradicionalne recapture koja se u destileriji “Porečja” prenosi s generacije na generaciji, kazao je upravni Srđan Dinić I podsetio da je rakija u “Porečju” počela da se proizvodi 1985.godine, dve I po decenije nakon što je osnovan ovaj kombinat.

–   Ove godine imaćemo rekornu porizvodnju jer ćemo od 300 hiljada boca povećati proizvodnju na million boca. Imamo stalne domaće kupce a naša rakija dobija je sertifikate I dozvole za izvoz u Rusku Federaciju I još nekim evropskim zemljama, kazao je ja Jugmedia Nebojša Stanković, generalni direktor “Porečja” I dodao da su “viljamovu sa plodom” probali mnogi poznati svetski državnici, privrednici I ambasadori, poput Bila Gejtsa, austrijskog kancelara ili japanskog ambasadora, I das u svi bili oduševljeni žestinom I pitkošću ove rakije.

 

 

 


Podeli: