Usvojen Godišnji program korišćenja poljoprivrednog zemljišta

Usvojen Godišnji program korišćenja poljoprivrednog zemljišta
Podeli:

Na sednici Skupštine, danas je usvojen predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Vranja za 2018. godinu.

Gradski većnik za poljoprivredu Nebojša Mladenović, istakao je da se teritorija grada Vranja prostire na 86.000 hektara, od čega su 32.478 h šume, a da poljoprivredno zemljište obuhvata površinu od 44.685 h.

Biće preduzete određene mere u cilju zaštite poljoprivrednog zemljišta. U svrhu ispitivanja plodnosti zemljišta, putem podsticaja preko stručnih savetodavnih službi biće angažovana sredstva agrarnog budžeta Republike Srbije, a rezultati ispitivanja biće korišćeni za pravilnu primenu mineralnih i organskih đubriva. U cilju zaštite poljoprivrednog zemljišta od erozije urađena je i posebna Odluka o zaštiti, kojom su propisane protiverozne mere”, naglasio je Mladenović.

Odbornici su većinom glasova usvojili i šestomesečni i devetomesečni Izveštaj o izvršenju budžeta grada Vranja za 2018. godinu.


Podeli:
  1. Svi ovde sto sede i dizu ruke, da ima se da po 5 hektara njive i da malo rade, da kopaju sade, pa da vide kako je uz to i da im se ne overe zdrav knjizice, pa da kopajuci zarade da ih overe.Pozdrav, nadam se da ne primaju i socijalno.

  2. Kome treba socijalno dati i pomoci, a ko zivi u kuci, ima auto izlezava se po ceo dana a da prima socijalno to je dno, ja bi to poslao da cisti puteve dobrovoljo pored puta travu sa motiku grebulju, pa tek da prima socijalno, a ne nosi zlato oko vrata a na kraj svakog meseca 25 000 jadnooooo i dnooo.Vucicu vidis li ovo!!!!

Comments are closed.