VANREDNO U MEDVEĐI Putevi neprohodni, bolesni ugroženi

VANREDNO U MEDVEĐI Putevi neprohodni, bolesni ugroženi
Podeli:

U Medveđi je proglašena danas vanredna situacija zbog nemogućnosti da se rasčiste lokalni putevi, na kojima su nanosi snega visoki i do dva metra, i dođe do zavejanih stanovnika u planinskim selima.

Predsednik opštine Medveđa i komandant Štaba za vanredne situacije Nebojša Arisć kaže da je lokalno preduzeće JP „Obnova“, sa samo tri mašine za ćišćenje snega, nemoćno da se izbori sa visokim snežnim pokrivačem i sa snežnom mećavom.

Najteže je u selima uz administrativnu liniju s Kosovom i Metohijom, u selima: Medvece, Marovac, Gornji Gajtan, Braina, Gubavce I Sponce, gde su staračka domaćinstva i bolesni ljudi, a ne možemo da očistimo puteve od smetova ni do policijskih i vojnih punktova u tom kraju. Zapravo, mi ih očistimo, ali za nekoliko sati ponovo su zatrpani“, kazao je za Jugmediu Arsić, specijalista interne medicine po profesiji.

On je rekao da je žena iz Gornjeg Gajtana na rukama nošena do prohodnog puta kako bi bila transportovana do leskovačke bolnice na dijalizu, a da je lično bio primoran da opštinskim terenskim vozilom iz Tupala doveze devojčicu sa viskom temperaturom do Doma zdravlja u Medveđi.

Pošto smo u vanrednoj situaciji, sada možemo da angažujemo dodatnu mehanizaciju, što smo i učinili, pa se nadamo da ćemo uspeti da probijemo snežene namete visoke preko dva metra“, kazao je Arsić.

Arsić je naglasio da postoji i problem struje u pojediniom selima, te da ona najčešće nestaje u Tupalu.

(Kraj)mia


Podeli:
  1. Svaka cast!!!
    0    0
  2. Svaka cast! Ovo se treba nagraditi…
    0    0

Comments are closed.