VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni činovnici iz Vranja i Niša, službenik poreske uprave u Leskovcu

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni činovnici iz Vranja i Niša, službenik poreske uprave u Leskovcu
Podeli:

Zbog korupcije, poreske utaje, primanja i davanja mita zloupotrebe službenog položaja i pronevere, uhapšeno je više osoba iz Niša, Leskovca i Vranja u velikoj akciji policije na suzbijanju kriminala i korupcije.

Osumničeni su uhapšeni na teritoriji policijskih uprava Beograd, Novi Sad, Subotica, Pančevo, Kikinda, Jagodina, Zaječar, Kraljevo, Kruševac, Niš, Leskovac i Vranje

Na teritoriji Srbije policajci su danas uhapsili 93 osobe, dok su protiv još 38 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku, saopštilo je Ministarstvo unutršnjih poslova.

U okviru suzbijanje korupcije i privrednog kriminala uhapšeno je 37 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2009. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su pričinili štetu budžetima Republike Srbije, AP Vojvodine, više lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima u ukupnom iznosu od 8.350.106 evra.

Među uhapšenima su i šest policijskih službenika, uključujući i rukovodioce PS Bač i PI Kanjiža, zatim bivši rukovodilac opštine Trstenik, inspektor Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposleni u Ministarstvu pravde, zaposleni u gradskim upravama u Vranju i Nišu, zaposleni u poreskim upravama u Zaječaru i Leskovcu, kao i više odgovornih lica u HIP Azotari u Pančevu i zaposleni u EDB Niš.

Policija je otkrilai  dela opšteg kriminala poput – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, iznuda, razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

U oblasti borbe protiv opšteg kriminala i krijumčarenja narkotika ukupno je uhapšeno 56 osoba i tom prilikom je zaplenjeno 3,3 kg marihuane, 170 grama heroina, 53 grama kokaina, 280 grama amfetamina, kao i 17 komada ekstazija. Takođe, oduzeto je i 510 grama smeše koja se koristi za uvećanje količine narkotika i osam digitalnih vagica.

Policija je takođe oduzela i pet pištolja, jednu automatsku i dve lovačke puške od kojih jedna sa optikom, 1.582 komada municije različitog kalibra, jednu eksplozivnu napravu sa oko 60 grama plastičnog eksploziva i jednu tromblonsku minu.

Od osumnjičenih je oduzeto i osam vozila, jedan motor, torba sa alatom i sofisticiranim uređajem za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i određena količina kompjuterske opreme.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. uhapsen li je onaj sedi iz bora to ne smeju

  2. A nenamenska trosenja se oprastaju?!Ovo je sramota!

  3. Od reci do reci RTV Pink!

  4. živo me zanimaju imena službenika poreske uprave u Leskovcu koji su u centru pažnje danas… jesu li to oni pravi ili slučajni prolazni8ci

    • Кажу да је један који је раније био главни и има огромну кућу поред неке пијаце невиђена лоповчина који је многе људе опељешио и даље тамо “ради ли ради“. А кажу није једини. Има их доста, свака част изузецима који су у великој мањини.

Comments are closed.