Narodno pozorište Pirot organuzuje Osmu reviju malih formi u Pirotu

Velikani srpskog glumišta u pet predstava

Velikani srpskog glumišta u pet predstava
Podeli:

Narodno pozorište Pirot organizuje Osmu revija predstava malih formi  koja traje od 30. oktobra do 3. novembra a publika će moći da vidi pet predstava u kojima igraju poznati glumci.

Direktor Narodnog pozorišta Pirot Gradimir Filipović kaže da i za ovu reviju vlada veliko interesovanje pirotske publike.

Gostujuće predstave igraćemo u sali Doma Vojske a našu predstavu u sali pozorišta. Nadamo se da će revija, kao i sve dosad proteći bez problema a  na radost publike koja voli i rado dolazi u pozorište”, kaže Filipović.

Reviju 30. oktobra otvara komedija “Art“, po tekstu Jasmine Reze u kojoj igraju Milan Lane Gutović, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta.

Predstava “Od A do DA“ je na programu 31. oktobra. Igraju Marijana Mićić i Bojan Perić.

Komediju Milana Raleta Nikolića “Izvinjavamo se, mnogo  se izvinjavamo“ ljubitelji pozorišta će moći da vide 1. novembra. U njoj igraju Neda Arnerić i Fedja Stojanović.

Glumac Dragan Boža Marjanović 2. novembra igra monodramu “Sam protiv NATO“

Osmu reviju malih firmi zatvaraju 3. novembra glumci pirotskog Pozorišta sa komadom “Zarezoja“ pisanu na lokalnom dijalektu po tekstu i u režiji mladog reditelja iz Pirota Davida Alića.

Prema rečima pomoćnika direktora za organizaciona pitanja Dejana Glišića, cene ulaznica su na prošlogodišnjem nivou.Komplet za četiri gostujuće predstave je 1.600 dinara, za organizovane posete cena je 1.400 dinara a pojedinačna karta košta 500 dinara.

Oni koji kupe prvih 300 kompleta predstavu “Zarezoja“ će moći da gledaju besplatno”, kaže Glišić.

Umetnički direktor Pozorišta glumac Aleksandar Radulović kaže da ovu godinu ocenjuju uspešnom jer  posle Festivala “Joakim Vujić“ organizuju i Reviju malih formi.

Sa našom predstavom “Mali princ“ u izboru selektora Ivane Nedeljković 26. oktobra učestvujemo na Festivalu dečjih predstava “Festić“ u Beogradu sa još tri beogradska i kraljevačkim pozorištem. Dan pre toga sa ovom predstavom gostujemo u Lazarevcu. Nedavno smo imali uspešnu premijeru komada “Alisa u zemlji čuda“. Predstavu je gledao selektor Festivala “Mali Joakim“ Spasoje Ž. Milovanović i očekujemo odluku da li ćemo nastupiti i na ovom festival”; rekao je Radulović.

tekst i foto

Z.Panić


Podeli: