Viktor Dimitrijević delfin iz Leskovca

Viktor Dimitrijević delfin iz Leskovca
Podeli:

Dvanaestogodišnji plivač Viktor Dimitrijević, jedan od dobitnika Oktobarske nagrade grada Leskovca, član je plivačkog  kluba „Leskovac“ i do sada je na raznim takmičenjima,  osvojio više od 200 medalja, šest pehara i nebrojeno mnogo diploma.

Ovaj odličan učenik sa prosekom ocena 5.0, ide u školu „Josif  Kostić“, plivanjem se bavi od svoje šeste godine a na lokalnim, regionalnim i državnim takmičenjima ali i značajnim međunarodnim mitinzima učestvuje od 2012. godine.

Od 2015. godine redovno osvaja jednu od medalja na republičkim školskim plivačkim takmičenjima a ove godine je na državnom prvenstvu Srbije koje je održano pod pokroviteljstvom Plivačkog saveza Srbije osvojio čak 8 medalja, među kojima su po tri zlatne i bronzane i dve srebrne.

Više puta osvajao je nagradu koju grad Leskovac dodeljuje mladim talentima a ove godine je, pored Oktobarske nagrade grada Leskovca, nagrađen i posebnim priznanjem za izuzetne uspehe u plivanju.

Mladi Viktor trenira pet do šest dana u nedelji plivajući 5-6 kilometara dnevno, tri puta nedeljno radi na treninzima snage a u toku školskog raspusta ima po dva treninga u toku dana. Bavi se i biciklizmom i skokovima u vodu.

Po ugledu na brata, Viktorovim stopama krenula je i mlađa sestra, osmogodišnja Leona, koja takođe trenira u istom klubu i već pune tri godine u svojoj kategoriji postiže značajne rezultate. Planira da ove godine osvoji zlatnu medalju na republičkom školskom takmičenju.

Zoran Jovanović

 


Podeli:
  1. Divna deca!
    0    0

Comments are closed.