Violončelisti u pratnji Vladimira Miloševića obeležili drugo veče STRINGS -a

Violončelisti u pratnji Vladimira Miloševića obeležili drugo veče STRINGS -a
Podeli:

U prepunoj svečanoj sali grada Leskovca, publika je sinoć uživala u zvucima violončela na koncertu Sare Čano i Damjana Stankovića, u okviru pratećeg programa pete Letnje škole muzike STRINGS, a specijalni gost koncerta bio je violončelista Dragan Đorđević Suzuki, profesor Fakulteta muzičke umetnosti, dok ih je za klavirom pratio Vladimir Milošević.

Na početku koncerta leskovačkoj publici se predstavila Sara Čano zajedno sa svojim profesorom Draganom Đorđevićem.

Želim da se zahvalim svima što su došli a posebno profesoru Draganu, jer da nije bilo njega ne bih ni ja bila ovde„, rekla je na polovini koncerta ova mlada umetnica.

Zatim je na scenu izašao Damjan Stanković, koji nam je neposredno pred koncert rekao da se nada će svi uživati.

Drugi put sam ovde i mogu da kažem da će večerašnji koncert biti sjajan i ja mu se neizmerno radujem„, kazao je Damjan.

Aplauzi su se čuli i u hodniku jer je svečana sala sinoć bila premala da primi sve one koji su želeli da uživaju u zvucima ovog instrumenta.

Leskovačka publika uživala je u kompozicijama Čajkovskog, Šopena, Popera, Šnitkea i mnogih drugih, koji su se našli na programu Sare i Damjana.

Sara Čano dolazi iz Slovenije i do sada je osvojila brojna priznanja i nagrade na međunarodnim i domaćim takmičenjima, među najvažnijima osvojila je naziv laureat na 10. Međunarodnom takmičenju „Čajkovski za mlade“, ove godine u Astani u Kazahstanu.

Damjan Stanković iz Beograda završava Fakultet muzičke umetnosti u klasi profesora Dragana Đorđevića i dobitnik je prvih i specijalnih nagrada na festivalima i takmičenjima. Nastupa u zemlji i inostranstvu sa kamernim ansamblima „Taurunum“, „Dolče“ i „Kamerni orkestar Vojvodine“, čiji je član.

Ovogodišnja Letnja škola muzike STRINGS, u organizaciji Kulturnog centra Leskovac, završava se u subotu 19. avgusta uručenjem diploma, koncertom polaznika i Omladinskog kamernog orkestra „Strings“.

Emilija Mladenović


Podeli: