Više od 560 Leskovčana iskoristilo besplatne specijalističke preglede

Više od 560 Leskovčana iskoristilo besplatne specijalističke preglede
Podeli:

Besplatne preventivne specijalističke zdravstvene preglede u Domu zdravlja i u Opštoj bolnici Leskovac danas je iskoristilo 566 građana, a pošto je interesovanje bilo daleko veće od mogućnosti, zakazani su pregledi i tokom predstojeće nedelje.

Kod endokrinologa pregledane su 283 osobe, hormone štitne žlezde proverilo je 210, kod 210 osoba je urađen EHO abdomena, a besplatne mamografske preglede dojki iskoristile su 62 žene, a zakazano je još 80 pregleda.

Od ukupnog broja pregledanih, građani bez zdravstvene knjižice činili su oko 15 odsto pacijenata

Odziv građana je bio veliki, pa su na sva četiri punkta zabeležene gužve. Jedna osoba je je bila u prilici da se pregleda kod više specijalista. Iako, na primer, preventivna akcija pregleda na mamografu traje u kontinuitetu, odziv je bio slab u redovnim terminima, ali je danas interesovanje bilo na zavidnom nivou. S obzirom da tehnički nismo mogli da izvršimo više od šesdesetak pregleda, zakazli smo preglede tokom cele nedelje”, kaže direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević.

Reč je, inače, o akciji Ministarstva zdravlja koja se sprovodi u celoj Srbiji i ona će biti nastavljena narednog meseca kada će pacijenti besplatno moći da obave preglede kod specijalista iz drugih oblasti.

Milica Ivanović


Podeli:
  1. jesu dosli sami ili su ih po obicaju zvali takozvani aktivisti sns-a.bila je sinoc hajka-pravili se spiskovi zvanica.

  2. Grehota je sta radite ovom narodu. Zamajavate ga i izivljavate se nad njim ko totalni idioti. Koliko mi se cini samo dragi Bog moze da nas spasi od vas. Ili ce se pokokate medjusobno. U nisu ste poceli.

  3. Mira Milovanovic Savic 21. novembra 2017., 8:23 am

    Sasa, nije ovo partijski a i da jeste bitno je da Srbija misli na nas gradjane i olaksava preglede koji bi ko zna kada i zavrsili ako bi ste isli redovnim putem,vidite kako je zadovoljstvo ove humane akcije dalo rezultat dolaska a Vi koji se predstavljate kao mrsavo kobilce Vas nemogu razumeti jer ste negativna osoba,blokirana u svojim izjavama i iskreno ja Vas nisam razumela sta ste hteli pisanjem ovog nerazumnog teksta…

Comments are closed.