Više tužilaštvo formiralo Službu za pomoć oštećenima i svedocima

Više tužilaštvo formiralo Službu za pomoć oštećenima i svedocima
Podeli:

U Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu danas je počela sa radom Služba za informisanje i podršku oštećenima i svedocima u cilju višestruke pomoći oštećenima i svedocima u krivičnom postupku, saopšteno je iz ove ustanove.

Ova Služba ima zadatak da svedocima u krivičnom postupku i oštećenima krivičnim delom.

Objasni njihovu procesnu ulogu i pravnu terminologiju, da ih informiše o statusu predmeta, pruži odgovore na sva pitanja u vezi sa radom Tužilaštva u postupkom, zakaže sastanak kod postupajućeg tužioca, informiše o organizacijama i ustanovama koje pružaju pomoć i podršku žrtvama i pruži sve informacije i opcije koje mogu pomoći u otklanjanju straha, neprijatnosti i olakšati im učešće u krivičnom postupku, naročito u istrazi i na suđenju“, objašnjavaju iz Višeg javnog tužilaštva.

Svedoci i oštećeni krivičnim delom u cilju pružanja podrške mogu kontaktirati navedenu Službu u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu, u ul. Pana Đukića br. 13, a na raspolaganju su i broj telefona 016-253-810, kao i adresa elektronske pošte vjtleskovac@gmail.com

(Kraj)


Podeli:
 1. Mazanje oci
  0  0
 2. KO ĆE PRUŽITI POMOĆ ONIMA KOJI SU OSUĐENI UZ POMOĆ KRŠENJA ZAKONA UZ POMOĆ NEVALIDNIH SVEDOKA,KOJI SU UZ TO I KRIVIČNO NEODGOVORNI ALI DOBRI ZA SVEDOKE TUŽILAŠTVA
  0  0
 3. Apel da se vise ne cuvaju predmeti u fioci,providno je!!!I da odluke ne budu politicke i u korist drzave protiv postenih gradjana!!
  0  0

Comments are closed.