Vladika, sveštenici i gradonačelnik čistili Staro groblje u Nišu

Godinama unazad čisti se samo sporadično jer gradskim budžetom nisu predvidjena sredstva za njegovo stalno čišćenje i održavanje

Vladika, sveštenici i gradonačelnik čistili Staro groblje u Nišu
Podeli:

Vladika raško-prizrenski i administrator eparhije Niške Tedosije, sveštenici i veroučitelji eparhije Niške, zajedno sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i radnicima JKP „Medijana“  čistili su danas od korova i smeća Staro groblje u Nišu.

Vladika Teodosije je rekao da je akcija pokrenuta kako bi se groblje učinilo dostojnim onih koji u njemu počivaju.
On je podsetio da niško Staro groblje nije aktivno već nekoliko decenija tako da nema ni one brige koja bi bila da je groblje aktivno.

Naša obaveza i dužnost su da ga učinimo lepšim, da ovde može svako da udje, prošeta i da se divi spomenicima„, kazao je Teodosije.

Prema njegovim rečima, Uskrs  je podstaknuo sveštenstvo da pokrene akciju čišćenja Starog groblja, a nema boljeg dana u godini od Pobusanog ponedeljka da se započne taj posao.

Kada budemo završili čišćenje povaću sve sveštenike eparhije Niške da opojemo i okadimo svaki grob i pomolimo se za sve koji su ovde sahranjeni„, istakao je Teodosije.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je da će do kraja godine gradska vlast uraditi projekat trajne sanacije Starog groblja.

Naša namera je da deo po deo groblja sredjujemo u narednih nekoliko godina, onako kako budemo obezbedjivali sredstva za tu namenu“, rekao je Bulatović.

On je rekao da je bilo pokušaja i u proteklih godinu dana da se uradi projekat trajne sanacije Starog groblja ali su ti pokušaji propali zbog nerešenih imovinskih odnosa.

Bulatović je rekao da će groblje narednih dana biti očišćeno i dovedeno u stanje dostojno ljudima.

Staro groblje u Nišu prostire se na 17 hektara, a ne koristi se za sahranjivanje od 1971. godine,

Godinama unazad čisti se samo sporadično jer gradskim budžetom nisu predvidjena sredstva za njegovo stalno čišćenje i održavanje.
Biljana Ljubisavljević


Podeli:
 1. Mogu popovi da, u prisustvu vladike, ciste groblje dzabe, ali da opojev mrtve, dzabe kad vladika nije tuj-malo morgen!

 2. Hahahahahahahhaaaaaaaaaaa

 3. Šta to moji oči vidu?! Vučić naterao popove da rade!!!
  Ha ha ha ha

 4. Mogu da poju do sutra, ali vas prizvati pameti nece NIKAD! sirotinja ostaje sirotinja i tu tesko da ima pomoci.

  • Dučiću, pusti tu filozofiju i velike reči. Makar cela akcija bila fingirana, na fotografijama vidimo da je bivši oficir JNA, u naumu da se umili vrhovnom voždu, naterao popove DA RADE! Šta je sledeće? Da profesori niškog Univerziteta krenu u akciju sakupljanja pikavaca po gradu?

   • Svi ispadi usmerenog Vučićizma 26. aprila 2017., 1:26 pm

    „Naterao“ ili „ucenio“ je prava reč. Da su hteli da se bave fizikalijama postali bi radnici, ne bi odabrali zanimanje „svešteno lice“.

 5. Admiral Kuznjecov 26. aprila 2017., 3:12 pm

  Ako je za njih dvojicu opravdano je!

 6. Prijateljum, pa nije tvoje da čistiš…. Tvoje je da obezbediš sredstva i da organizješ da to bude stalno čisto!!!
  Ako si nesposoban, idi u čistače…

Comments are closed.