Vlasnik hotela “Hajat-S” oštetio državu za oko 22 miliona dinara

Vlasnik hotela “Hajat-S” oštetio državu za oko 22 miliona dinara
Podeli:

BEOGRAD/LESKOVAC – Poreska uprava – Sektor poreske policije podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu krivičnu prijavu protiv G.S., vlasnika i direktora privrednog društva “STOJANOVIĆ-HAJAT-S” iz Leskovca, zbog sumnje da je izvršio krivična dela Poreska utaja i Falsifikovanje službene isprave, navodi se u saopštenju.

G.S. je u nameri da delimično izbegne plaćanja poreza u decembru mesecu 2008.godine, pribavio i evidentirao u poslovnim knjigama ulaznu dokumentaciju neistinite sadržine od više dobavljača o navodno izvršenoj nabavci dobara u vrednosti od 164.365.386,80 dinara i iskazanim PDV u iznosu od 21.503.894 dinara, i u podnetoj poreskoj prijavi neosnovano iskazao prethodno plaćeni porez, čime je umanjio obavezu za obračun i plaćanja PDV u navedenom iznosu.

Prijavljeni je u podnetom poreskom bilansu za 2008.godinu izvršio uvećanje rashoda za iznos od 3.413.970 dinara, na ime troškova zarada i ostalih ličnih rashoda koji nisu dokumentovani, umanjujući osnovicu za obračun poreza, čime je izbegao da plati porez na dobit u iznosu od 341.397 dinara.

Krivično delo Falsifikovanje službene isprave G.S. je izvršio na taj način što je sačinio, svojim potpisom i pečatom overio PDV prijavu neistinitog sadržaja.

Pomenutim radnjama prijavljeni je oštetio budžet Republike Srbije za iznos od 21.845.291 dinar, navodi se u saopštenju Odeljenje za komunikaciju Poreske uprave.

(Kraj)

 


Podeli:
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova

i mene oštetio :) 20 puta sam bio na ..hmm..dnevni boravak sa prijateljicom 1000 din to košta i nikada nisam dobio račun..a ne idem tamo više jer mi ne daje popust..redovni sam gost bio

Taman se ponadao da je drzava zaboravila na sve to i krenula da hvata nove lopove. Pa gde se poreska uprava setila bas sad da ceslja 2008. godinu.

Ma nemoj!
Oštetio državu?
On nije krao od države, nego je država htela da otme od njega.
Državu oštećuju Vlada i njeni ministri i svi oni koji mogu da gurnu ruke u državnu kašu.
Da nije radio ništa onda nikoga ne bi „oštetio“, a pošto se čovek borio i zaradio, daj da mu se otme „U ime naroda“!

A ti Špako ne seri!
Prvo 1.000 dinara je ništa za to što si platio, a drugo ko te je terao da ideš 20 puta ako ti ne odgovara cena.
Jak si mi ti švaleraš, kad kukaš za 1.000 dinara.

wpDiscuz