Vlasnik hotela “Hajat-S” oštetio državu za oko 22 miliona dinara

Vlasnik hotela “Hajat-S” oštetio državu za oko 22 miliona dinara
Podeli:

BEOGRAD/LESKOVAC – Poreska uprava – Sektor poreske policije podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu krivičnu prijavu protiv G.S., vlasnika i direktora privrednog društva “STOJANOVIĆ-HAJAT-S” iz Leskovca, zbog sumnje da je izvršio krivična dela Poreska utaja i Falsifikovanje službene isprave, navodi se u saopštenju.

G.S. je u nameri da delimično izbegne plaćanja poreza u decembru mesecu 2008.godine, pribavio i evidentirao u poslovnim knjigama ulaznu dokumentaciju neistinite sadržine od više dobavljača o navodno izvršenoj nabavci dobara u vrednosti od 164.365.386,80 dinara i iskazanim PDV u iznosu od 21.503.894 dinara, i u podnetoj poreskoj prijavi neosnovano iskazao prethodno plaćeni porez, čime je umanjio obavezu za obračun i plaćanja PDV u navedenom iznosu.

Prijavljeni je u podnetom poreskom bilansu za 2008.godinu izvršio uvećanje rashoda za iznos od 3.413.970 dinara, na ime troškova zarada i ostalih ličnih rashoda koji nisu dokumentovani, umanjujući osnovicu za obračun poreza, čime je izbegao da plati porez na dobit u iznosu od 341.397 dinara.

Krivično delo Falsifikovanje službene isprave G.S. je izvršio na taj način što je sačinio, svojim potpisom i pečatom overio PDV prijavu neistinitog sadržaja.

Pomenutim radnjama prijavljeni je oštetio budžet Republike Srbije za iznos od 21.845.291 dinar, navodi se u saopštenju Odeljenje za komunikaciju Poreske uprave.


Podeli:
 1. Ma nemoj!
  Oštetio državu?
  On nije krao od države, nego je država htela da otme od njega.
  Državu oštećuju Vlada i njeni ministri i svi oni koji mogu da gurnu ruke u državnu kašu.
  Da nije radio ništa onda nikoga ne bi „oštetio“, a pošto se čovek borio i zaradio, daj da mu se otme „U ime naroda“!

 2. A ti Špako ne seri!
  Prvo 1.000 dinara je ništa za to što si platio, a drugo ko te je terao da ideš 20 puta ako ti ne odgovara cena.
  Jak si mi ti švaleraš, kad kukaš za 1.000 dinara.

Comments are closed.