Vlasotince u pesmama

Vlasotince u pesmama
Podeli:

VLASOTINCE – Društvo za očuvanje kulturnog nasleđa i tradicionalnih vrednosti i vlasotinačkog kraja „Loza“ objavilo je zbirku pesama „Vlasotince je da se peva“ sa 22 pesme na temu vina,  koje su proteklih godina osvajale nagrade na konkursima.

Urednik zbirke je direktor Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“ Srba Takić a među objavljenim pesnicima su Mira Alečković, Đorđo Sladoje, Danilo Kocić, Rade Jović, Luka Krstić, Ivanka Grujin, Mošo Odalović, Dara Sekulić, Draginja Urošević, Boško Lomović,…

„Kada smo se potrudili da ih sakupimo prijatno nas je iznenadio njihov broj. Za ovu priliku odabrali smo tek dvadesetak za koje verujemo da će dostojno predstaviti Vlasotince onakvim kakvo jeste. I sirotinjsko, i berićetno, i neuredno, i blistavo, i izgubljeno na karti, i centar sveta, i dobro za izbegavanje, i bogom dano…, naveo je urednik zbirke Srba Takić.

(kraj)


Podeli:
  1. Prošle nedelje sam dobila na poklon od svog prijatelja Milete Aćimovića Ivkova,književnog kritičara, dve prelepe „knjižice“ Vlasotince koje volim i pesme o Vlasotincu.Raduje me što ste odštampali i otrgli od zaborava staro Vlasotince.Slike su prelepe i sa ponosom pokazujem svojim prijateljima kakvo je moje Vlasotince bilo i kako je i sada lepo.Jedino mi je nekako žao što su napravili jezero kod mlina i čini mi se da Vlasina nema u tom delu svu svoju lepotu.

    Srdačan pozdrav iz Šapca, od vlasotinčanke Ljubinke rođ.Bogdanović

Comments are closed.