Voda u Vlasotincu ispravna za piće

Posle tri dana Vlasotinčani i žitelji okolnih mesta mogu da koriste vodu za piće i pripremu hrane iz vlasotinačkog „Vodovoda“, jer je prema rezultatima analize Zavoda za javno zdravlje Leskovac, higijenski ispravna.

Svi uzroci vode sa postrojenja i iz distributivne mreže sa centralnog „Vodovoda“ u Vlasotincu su higijenski ispravni , kako u fizičko-hemijskom , tako i u mikrobilološkom pogledu i u skladu su sa odredbama Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće , navodi se u saopštenju Zavoda za Javno zdravlje Leskovac.

Ekipe ZZZJ-a obradile su ukupno 21 uzorak, odnosno tri uzorka površinkse vode, tri uzorka prerađene vode na postrojenju i 15 uzoraka iz distributivne mreže

Takođe, i uzroci koji su uzeti sa vodozahvata površinke vode reke Vlasine, nakon odgovarajućeg tretmana u fabrici vode, pokazali su da i ona može da se koristi za snabdevanje pijaćom vodom.

Na današnjoj sednici zakazanoj za 18 sati, Opštinski štab za vanredne situacije razmatraće odluku o ukidaju vanredne situacije na delu teritorije opštine Vlasotince, koja je uvedena u subotu 2. decembra.

(kraj)

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare