Vodovodna cev pukla kao bomba i poplavila Moljiće

Vodovodna cev pukla kao bomba i poplavila Moljiće
Podeli:

LESKOVAC – Ispred kuće desetočlane porodice Moljić u Radanskoj ulici podno Hisara u Leskovcu pukla je vodovodna cev, a od siline ekslopzije u vazduh je odletela teška betonska ograda. Voda koja je šikljala kao gejzir, visok oko pet metara, prodrla je u kuću ove porodice i uništila sav nameštaj.

Radnici JP „Vodovoda“ su brzo sanirali kvar, ali Moljići žive u strahu da se ekspolozija ne ponovi.

Vera Moljić priča da je cev ekslpodirala oko 7,30 sati, dok su ukućani spavali.

„Kuća se tresla, mislili smo da će se srušiti. Sin je bio priseban pa nas je sve izgurao na ulicu, ali tu nas je dočekala voda i sve nas okupala“, priča žena, koja kaže da su svi odrasli ukućani pod sedativima.

Ovo nije prvo pucanje cevi na toj lokaciji, tvrde meštani Sahat male u kojoj se nalazi Radanska ulica.

„I ranije su pucale cevi i voda danima tekla niz našu i okolne ulice kao reka, ali sem blata nismo imali druge posledice“,  objašnjava komšinica u čijem dvorištu su Moljevići smestili poplavljen nameštaj.

Član gradskog veća Ašim Saitović tvrdi da je na ovaj problem više puta ukazivao  Direkciji za urbanizam i izgradnju, ali da nije bilo reakcije.

„Bojim se da će meštani naselja biti prinuđeni da radikalizuju ovaj problem, da pokrenu peticiju, ili nešto još ozbiljnije kako bi neko na njih obratio pažnju“, ogorčen je Saitović

Direktor gradskog preduzeća „Vodovod“ Zoran Stojanović objašnjava da je reč o dotrajalim azbestnim cevima, koje grad planira da zameni.

„Ovde je problem izraženiji jer se rezervoar vode nalazi na Hisaru i kada naiđe jači pritisak, na primer, od šest bari, dolazi do ovakvih incidenata“, obajašnjava Stojanović uz žaljenje što su Moljevići preživeli stres.

Stojanović dodaje da su sve kuće pored kojih se nalaze azbestne cevi osigurane i da će šteta biti naplaćena.

Naglašava da grad po planu zamenjuje azbestne cevi u Leskovcu i da Sahat mala može da se postavi kao prioritet ako se postigne dogovor.

(Kraj)

 


Podeli: