Vranje iznedrilo još jednu muzičku zvezdu

Vranje iznedrilo još jednu muzičku zvezdu
Podeli:

VRANJE- Filip Jovanović (20) iz Vranja učešćem u „Zvezde Granda“ pobrao je simpatije publike u zemlji ali i šire, a na njegovo izvođenje pesama nije ostao imun ni kompletan žiri.

U novogodišnjem izdanju emisije emitovanoj sinoć, Filip Jovanović najpre se  predstavio čuvenom pesmom „Lele Vranjanka“ od Staniše Stošića koja slovi za nezvaničnu himnu Vranja.

Jovanović je ovu pesmu posvetio Leli Jeleni kojoj je pesma posvećena, a koja je nedavno preminula u 82. godini života.

Lakoća pevanja ove zahtevne pesme bila je dovoljna da već na početku dobije prve glasove na samom početku, a Karleuša je nekoliko puta uputila pohvalne reči kandidatu.Na sjajnu atmosferu koju je priredio ostali su rezervisani samo Bosanac i Marija Šerifović.

Izvođenjem druge pesme „Dobro da nije neko veće zlo“ benda „Lexington“ koja je žanrovski bliža modernijem popu, Jovanović je samo potvrdio svoje pevačko umeće. Sa kompletnom publikom na nogama i igranjem dela žirija, svoj glas dala su i preostala dva člana žirija.

Svih sedam glasova odvelo je ovog mladog Vranjanca u drugi krug takmičenja.

Jovanović je đak srednje Tehničke škole u Vranju i već se jednom takmičio u „Zvezde Granda“. Tada je stigao do drugog kruga, a brojni komentari na društvenoj mreži ulivaju nadu da će ovog puta uspeti da stigne mnogo dalje.

Inače pre nepunih mesec dana, još jedan Vranjanac ,Željko Lancola, omađijao je muzičku publiku u Srbiji, nastupom  u takmičarskom šouu „Ja imam talenat“

Milan Zdravković


Podeli: