Vranjska Banja će se grejati termalnim vodama

Vranjska Banja će se grejati termalnim vodama
Podeli:

U cilju korišćenja toplote iz obnovljivih izvora energije za nekoliko objekta u Vranjskoj Banji, danas su počeli radovi na spajanju cevovoda na termalne izvore.

Dovod tople vode do Balon sale i zatvorenog bazena u Banji košta blizu četiri miliona dinara, a sredstva za tu namenu obezbeđena iz budžeta opštine Vranjska Banja.

Prema rečima Gorana Petrovića, direktora “Novog doma”, koji je angažovan kao izvođač radova, rok za postavljanje cevi je 45 dana.

Postavljanje cevi u dužini od 130 metara su samo prva faza radova investicije čija je ukupna vrednost oko 12 miliona dinara. Druga faza podrazumeve odvođenje vode dalje prema sigurnoj kući, a treća do vile „Mozer“. “ navodi Petrović.

Dragan Sentić, predsednik opštine Vranjska Banja, rekao je da se čeka upotrebna dozvola za  bazen i balon Salu  budući da su radovi završeni, a značaj se pre svega ogleda u u novim radnim mestima na kojima će biti angažovano šestoro ljudi.

Narodni poslanik Slaviša Bulatović ukazao je sve veće interesovanje investitora za ulaganja na teritoriji Vranjske Banje, napomenuvši da termalnu vodu  već koriste vrtić, Specijalna bolnica, a uskoro će bazen i balon sala.

Prema očekivanjima prvi gosti zatvorenog bazena i balon sale očekuju se tokom predstojećih zimskih meseci.

(kraj)


Podeli: