Vrhunski srpski radiolozi razmenili iskustva u Leskovcu

Vrhunski srpski radiolozi razmenili iskustva u Leskovcu
Podeli:

Pet univerzitetskih profesora i radiolozi iz najeminentnijih srpskih ustanova prisustvovali su danas jednodnevnom „Majskom seminaru radiologije“, koji se u organizaciji Opšte bolnice i Okružne podružnice prvi put održao u Leskovcu, posle skoro tri decenije.

Predsednik sam podružnice 5 do 6 godina, ali se ne sećam da je ovoliko eminentnih predavača bilo na jednom skupu“, kazao je Goran Stanojević.

Naša radilogija spada u sam vrh srpske radiologije, pa smo zato hteli da dovedemo vrhunske radiloge kod nas, da istovremeno naši ljudi čuju uživo i ono šta se trenutno radi u Srbiji u toj oblasti. Mislim da je ovo velika čast za našu bolnicu i za naš grad, da imamo prilke da ugostimo ovakve stručnajke jer je ovo sam vrh radiologije trenutno u Srbiji“, ocenio je direktor leskovačke bolnice koji je zaslugu za ovaj skup pripisao i dugogodišnjem načelniku Službe radiologije Miodragu Jankoviću, koji je na isti način ocenio povode za održavanje srpske radiološke sekcije u Leskovcu.

Radiolozi su se, između ostalog, bavili temama: Akutna moždana ishemija – Slikovna dijagnostika i endovaskularni tretman, o čemu je govorio dr Aleksandar Spasić iz Kliničkog centra Vojvodine, zatim, Mesto interventne radiologije u tretmanu intraabdominalnih infekcija – predvač prof. dr Dragan Mašulović, direktor radiologije Kliničkog centra Srbije i šef Katedre za radiologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, Uloga magnetne rezonance u određivanju stadijuma malignih bolesti organa ženske karlice sa predvačem prof. dr Ružicom Maksimović, predsedncom udruženja radiologa Srbije.

Ovakvi skupovi su uvek dobra prilika da lekari iz naše zemlje diskutuju iz oblasti zdravstva, kako bi se doprinelo unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite. U oblasti radiologije načinjen je veliki iskorak uvođenjem digitalnih i digitalizacijom postojećih rendgen aparata. Opšta bolnica u Leskovcu u korak je sa savremenim trendovima, pa je u ovoj ustanovi digitalizovana kompletna radiološka dijagnostika zbog čega se Služba radiologije svrstava u jedni od najmodernijih u Srbiji“, kazala je pomoćnica gradonačelnika Leskovca Mina Cvetanović, pozdravljajući goste u svoje i u ime gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Milica Ivanović

 

 

 

 

 


Podeli:
  1. lepo-da li je bio prevod na razumljiv srpski jezik ,kad je govorio direktor trebalo je da prisustvuje i Djurovic master ekonomije-nije ga bilo dosla mu uciteljica na cas CITANJA-SVEjeDNO

Comments are closed.