Vučić: Nezaposlenost u Srbiji 10 posto

Vučić: Nezaposlenost u Srbiji 10 posto
Podeli:

Trenutno je nezaposlenost u Srbiji na najmanjem mogućem nivou i iznosi 10 posto, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazeći graditelje mosta preko Vrle na Koridoru 10.

U ovom trenutku nezaposlenost iznosi svega 10 posto. Kada ne bude bilo sezonskih radova biće 12 ili 13 posto, ali mi se trudimo da na svaki mogući način smanjimo nezaposlenost, kazao je Vučić.

On je prethodno prisustvovao postavljenaju kamena temeljca za novu fabriku Teklas u Vladičinom Hanu, za koji je rekao da je primer razvoja jedne varoši kao posledica priliva investitora.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. kupleraj demokratija 18. avgusta 2017., 1:45 pm

  Pokusajte gospodine presednice da objasnite kako se ekonomski izracunava stopa nezaposlenosti. I sto danas rekoste u V.Han da gradonacelnik Cvetanovic laze, kad je obecao 15 novih fabrika. Vi samo tri.

  • Sta pricate? Ko je obecao 15 novih fabrika, bila je najava za Dzinsi i to ce biti uskoro jer se uveliko gradi fabrika. A cujem da dolazi jos jedna strana kompanija i to sto Leskovac daje propala preduzeca investitorima je za svaku pohvalu.

   • Stefani da se vratis u kameno doba sa ovim na vlasti sigurna sam da ce i od talen da vas najure vi ste jedno zlo koje je unistilo Leskovac !A sto se tice nezaposlenosti 10%rade u Leskovac a resto je nezaposleno to novinar nije dobro razimeo.Ma oni misle da smo pali sa marsa i neznsamo a i mozda smo toliko glupi kad verujemo njihovim lazima!

    • Taman u kameno doba, ene kod muzej već prave kuću od kal iz praistoriju. Mož gradonačelnik da prebaci svoj kabinet tamo, da ostvari bolji kontakt s nezaposleni građani…

   • kupleraj demokratija 18. avgusta 2017., 8:35 pm

    Vucic je danas rekao, da je Goran preterao kad je rekao 15 fabrika.

   • stefanice a ti spadas u onih 90% zaposlenih o trosku poreskih obveznika jeli? sikter bre

   • A samo mi objasni jednu jedinu stvar. Kako to da od tri pogona koji rade u Leskovcu (mislim na dzinsi), jedan zatvaraju tj zatvaraju pogon u bivsoj fabrici Leteks,a prave drugu fabriku? Kako to da se od 3 pogona dobijaju ponovo 3? I gde je tu nova fabrika?

 2. Ako padnu jos 2 kise u avgustu u septembru bice 4.8posto. Samo napred Vucko.

 3. Stopa nezaposlenosti 10%.. Nije tacno neznate ekonomske kriterijume na osnovu kojih se to izracunava. I ovi sto su zaposljeni u fabrike , oni su ustvari u radnim logorima, koje vi stimulisete parama poreskih obveznika. Vama je zaista dobro: menjate zene i odela, cujete stalne aplauze oko sebe. Derete seljake porezom na njivu, porezom na registraciju, trosarina na pijacu nikad veca. Dali su vam rekli da ove prostore indirektno naseljavaju Siptari.

 4. „Ja sam već bio na naslovnoj strani gospodine, onda kad nisam ni slutio da će da se nakote takvi kao ti. Mene su u glavu slikali.“

 5. Ovo što kaže nemA SMISLA.KAKVIH BRE 10%?Smešno,tužno ,žalosno.

 6. 10% Dobro bre Vucicu pa ti li mislis da smo mi koletvno svi retardirani.

 7. Procitao sam sve ozbiljne medije i komentare u vezi 10% nezaposljenosti. Konstatacije idu do toga da Vucic sve nas smatra neznalicama, dok su drugi misljenja da ovaj lik uopste ne poznaje ekonomiju i nacin izracunjavanja odredjenih ekonomskih parametara.

 8. Jao svima se izvinjavam. Izraz sam pronasao ovde na Jugmediju. Ova prica za 10% nezaposljenih, neko je rekao da je to verbalna onanija. Iskreno za ovakav ekonomski termin nisam do sada cuo, ali je svakako najblizi tvrdnji da je nezaposljenost 10%.

 9. Isti pogled, isti trzaj prilikom podizanja naocara, isto mlataranje rukama, iste grimase na licu. Ja zaista mislim da ovaj covek samom sebi neveruje.

 10. Evo sad smo razmenili misljenje sa komsijom i konstatovali da iza Vucica ne stoji ni vojska, ni policija, smanjio im je plate. Mediji su oni koji ce srpski narod dokusuriti obrazlazuci demagogiju ovog lika.

 11. Nema šanse da je tolika nezaposlenost. Mislim da je svakako lapsus u pitanju. Realna nezaposlenost je 1,8-2,00 %.

 12. penzionisani ekonomista 18. avgusta 2017., 7:25 pm

  Ja zaista neznam sta je profesor Nesic po zanimanju. Ali ako se nije uplasio pretnji neka napise nesto na temu 10%. U slucaju da ne poznaje ekonomsku problematiku neka digne ruke od pisanja, da se ne bruka ko Vucic

 13. Statistika nasa dika sto pozeli to Vucic naslika.

 14. Vucic se vrlja s procenti, ko mi leskovcani s padezi.

 15. mora da sam mutav 18. avgusta 2017., 9:05 pm

  Ovaj prica bajke ne za decu, nego za budale. Da mi nije deda sa penziju ni u sekon hend ne bi mogao da kupujem. I samo bi pozeleo predsedniku da pojede virslu od 165 din. za kg.

 16. Nemojte molim vas gospodine. Onesvesticu se. Molim vas budite nezni.

 17. potomak na bracu grim 18. avgusta 2017., 9:12 pm

  Zivot prolazi, mi smo i dalje u kampanju. Zna li predsednik koja su mu ovlascenja. Sto se mesa u rad vlade.

 18. Razbuca nas Vucic ko svinja bascu. 10% nezaposljenih. Ma da nije nesto greskom izgovorio. Ipak je iz glave govorio nije citao.

 19. vucic je najveci prodavac magle!!!definitivno…

 20. Valjda je to taj unutrasnji dijalog koji Vucic vodi sam sa sobom. Navedite mi imenom i prezimenom jednog coveka koji veruje u 10%.

 21. Samo stoka nepismena moze da ne shvata zasto je (ako je) stopa nezaposlenosti manja. Da ne shvata da mnogi nezaposleni nisu vise u gradu nego ko zna gde trbuhom za kruhom.

Comments are closed.