Vučić otvara pogon “Leoni” u Nišu

Vučić otvara pogon “Leoni” u Nišu
Podeli:

Nemačka fabrika za proizvodnju kablova za auto-industriju „Leoni“, biće otvorena u Nišu u subotu 29. jula, a tom dogadjaju bi trebalo da prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zvanična potvrda o otvaranju pogona za proizvodnju auto-kablova i dolasku predsednika Srbije još nije stigla iz Gradske kuće u Nišu, ali se među gradskim čelnicima nezvanično o tome uveliko govori.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković je potvrdio da je kompanija „Leoni“ završila izgradnju pogona na ulazu u Niš i da je u toku montaža opreme i mašina.

„Pogon je površine 6.000 kvadrata i u njemu će u početnoj fazi rada biti upošljeno 200 radnika“, istakao je Zdravković.

On je rekao da „Leoni“ planira da naredne godine u Nišu uposli još 800 radnika, a da do 2019. godine ima ukupno 2.200 radnika.

„Ukupna površina pogona koje će ‘Leoni’ izgraditi na tom prostoru iznosiće 28.000 kvadrata“, kazao je Zdravković.

Nemački proizvodjač kablova za auto-industriju je pogon u Nišu počeo da gradi februara ove godine, a postavljanju kamena temeljca prisustvovao je Vučić koji je tada bio premijer Srbije.

Vučić bi, prema nezvaničnim najavama, krajem nedelje u Nišu trebalo da prisustvuje i polaganju kamena temeljca pogona kompanija „Cumtobel“ i „Imi“.

Austrijski „Cumtobel“ bavi se proizvodnjom LED rasvete a pogon će graditi na zemljištu nekadašnjeg Vinogradarskog instituta, a filipinski „Imi“ gradiće pogon na „Loznom kalemu“.

Grad Niš obezbedio je iz sopstvenog budžeta novac za završetak komunalnog opremanja zemljišta Vinogradarskog instituta, a iz državnog budžeta obezbeđena je pomoć za izgradnju saobraćajnica na „Loznom kalemu“.
B.Ljubisavljević

Foto: Ilustracija


Podeli:
Označen sa
  1. nadam se da ce vucic da poseti ulicu delnicku u vrtiste i uveri se da gradska vlast nije nista uradila u vezi vodosnabdevanja kanalizacije put struja slab napon a ma bas nista nisu uradili cak ni jedan kotejner nisu u stanju da postave
    0    0

Comments are closed.