Vučković traži trg Slobodana Miloševića

Vučković traži trg Slobodana Miloševića
Podeli:

LESKOVAC – Lider opozicione i vanskupštinske partije Pokret Socijalista (PS) u Leskovcu Božidar Vučković zatražio je danas da se Masarikov trg u centru ovog grada preimenuje u trg bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

Ovaj zahtev Vučković je uputio odbornicima Skupštine Leskovca, čiji je predsednik Živojinu Stefanović, koji je i lider Socijalističke partije Srbije (SPS).

“Mišljenja smo da je Milošević branio interese naše otažbine i da je za te interese i život dao. Nepravedno je izopšten najpre iz političkog života, a potom iz savremene istorije srpskog naroda”, kazao je Vučković agenciji “juGmedia”.

Vučković, koji je bio dugogodišnji funkcioner SPS, smatra da je Milošević zaslužan i za to što su Leskovčnai u vreme njegove vladavine živeli bolje.

“U njegovo vreme Leskovac je bio grad seljaka i radnika, a sada nemamo ni jedno drugo”, rekao je.

Zahtev PS se, kazao je, temelji i na proceni da “velika većina” u leskovačkom kraju ima pozitivno mišljenje o periodu vladavine Slobodana Miloševića, te da i oni koji su bili “ekstremno protiv njega, nisu više tako kategorični”.

Vučković je zatražio i da se u Leskovcu podigne spomenik stradalim u NATO agresiji.

Predsednik gradske skupštine Živojin Stefanović rekao je “juGmedii” da ga predlozi Božidara Vučkovića “uopšte ne zanimaju”.

(Kraj)


Podeli:
  1. imas podrsku tako i trba zasluzio je to i to treba izgurati do kraja mi posle tita nismo imali niti cemo imati boljeg pozdrav
    0    0
  2. nije korektno da neko ko je cenio rad milosevica sada odbacuje komentar ipredlog za naziv trga a sigurno kao idacic nije bio u pozarevac ali daje poruku gradskog odbora naravno koji nije odrzan polako tonemo
    0    0

Comments are closed.