Vukova riznica među mališanima u Krupcu

Vukova riznica među mališanima u Krupcu
Podeli:

U izdvojenom odeljenju pirotske OŠ “Sveti Sava“ u Krupcu održana je danas priredba  u čast Vuku Karadžiću pod nazivom “Iz Vukove riznice”, na kojoj je predstvljen deo blaga Vukovog bogatstva.

Pored učenika od prvog do osmog razreda iz Krupca, učestvovala su i deca predškolske grupe Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj“ iz tog sela.

Priredbu su pripremile vaspitačica Gabrijela Panajotović, učiteljice Sonja Vučić, Dušanka Stanković, Gordana Zlatanović, nastavnica muzičke kulture Anita Nikolić, nastavnica srpskog jezika Irena Gavrilovski Icić sa rukovodiocem škole Sonjom Grozdanović.

Pored roditelja, učenika i gostiju, priredbi su prisustvovali učenici prvog razreda iz škole „Sveti Sava“ u Pirotu,Velikom Selu i Velikom Jovanovcu i zajedno su sa svojim drugarima iz Krupca polagali Đačku zakletvu.

Posle priredbe, gosti i domaćini su se počastili specijalitetima starinske kuhinje. Prvaci su imali priliku da vide popularnu etno učioniocu i poslušaju priče iz Vukovog detinjstva.

Manifestaciju su realizovali: Predškolska ustanova“ Čika Jova Zmaj“ ,OŠ“Sveti Sava“ uz pomoć Udruženja žena „Klok“,Mlekare „Ćirko“ i roditelja učenika.

Z.Panić

Slike Arhiva škole


Podeli: