Za lečenje Mile Panić grad izdvojio 3,5 miliona dinara

Za lečenje Mile Panić grad izdvojio 3,5 miliona dinara
Podeli:

Šefica Službe društvene brige o deci Grada Pirota Nadica Adamović izjavila je za Jugmedia da je danas Gradska uprava na namenski račun uplatila 3,5 miliona dinara za lečenje petoipogodišnje Piroćanke Mile Panić.

Adamovićeva je podsetila da je na poslednjoj sednici Gradske skupstine doneta odluka da se iz rebalansa budžeta Grada za lečenje dece izdvoji dodatnih 4 miliona dinara. Adamovićeva podseća da Grad Pirot već nekoliko godina iz budžeta izdvaja novac za lečenje dece do 18 godina.

Mila boluje od teškog oblika karcinoma i nalazi se na lečenju u klinici Ačibadem u Istanbulu. Za šest hemoterapija neophodno je198.000 evra. Do sada je kroz nekoliko humanitarnih akcija prikupljeno oko 30.000 evra.

U subotu 25. marta u centru grada održaće se humanitarna akcija sa ciljem prikupljanja novčane pomoći za lečenje male Mile Panić.

U okviru ove akcije poslastičarnice Rekord i Rafaelo, zatim humane Piroćanke koje rade u Radionici za izradu kolača Soressi, Piroćanke koje se bave izradom torti, kolača i slatkih ukrasa Aleksandra Tošić, Dragana Zlatković, Mirjana Petrović i Marija –Slatke slike, spremiće kolače koje će prodavati prolaznicima po ceni od 100 dinara. Akciju će podržati i bajkeri iz Moto kluba “Anđeli”. Takodje, Humanitarna fondacija “BUDI HUMAN“ Aleksandar Šapić, prikuplja novčana sredstva za  Milu.Treba upisati 266 i polatio SMS na 3030, saopštavaju iz Humanitarne fondacije Aleksandar Šapić.

Z.P.

 


Podeli:
  1. antikapitalista 28.03.2017., 15:30

    Koliko je dao veliki Michelin tj Tigar Tyres licno bez novca radnika???

Comments are closed.